Руският енергиен гигант Газпром очаква документи, които ще позволят връщането

...
Руският енергиен гигант Газпром очаква документи, които ще позволят връщането
Коментари Харесай

Кремъл продължава с номерата: Газпром се нуждае от документи, за да позволи връщането на турбината за Северен поток 1

Руският енергиен колос " Газпром " чака документи, които ще разрешат връщането от Германия в Русия на обслужената газова турбина, която е част от оборудването " Северен поток 1 ". Това сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

По-рано Москва понижи доставките на газ през основния газопровод " Северен поток 1 ", захранващ Европа с съветско синьо гориво, като единствено до една пета от потенциала за транспорт се осъществя. Русия обоснова понижените потоци с механически проблеми с газовите турбини, доставяни от " Сименс енерджи " (Siemens Energy).

Пред Интерфакс Песков също по този начин сподели, че има проблеми и с различен съставен елемент от газопровода, само че техниците от " Сименс енерджи " " не бързат да го ремонтират ", заяви ДПА.

Първата турбина, която е в центъра на енергийния спор, е арестувана в Германия, откакто беше ремонтирана в Канада, а Русия твърди, че са нужни документи, удостоверяващи, че тя не попада под рестриктивните мерки, наложени от западните наказания.

По-рано през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Русия няма причина да задържа връщането на турбината на нейна територия. Тя може да бъде доставена, само че някой би трябвало да я изиска, добави Шолц, визирайки съветската компания " Газпром ".

Дори в случай че Русия си върне турбината, Шолц предизвести, че Германия може да се сблъска с още разстройства (в доставките) отсега нататък, и че договорите за доставка може да не бъдат спазени.

Миналата седмица почитан управител от " Газпром " сподели, че доставянето на турбината след осъщественото обслужване не е в сходство с контракта, както и че тя е била изпратена в Германия без единодушието на Русия.

След изявлението на канцлера Шолц, на собствен ред думата взе и основният изпълнителен шеф на " Сименс енерджи " Кристиан Брух, който удостовери, че се водят договаряния с " Газпром ", само че не се е стигнало до съглашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР