Руските войски значително се укрепиха по цялата линия на съприкосновение,

...
Руските войски значително се укрепиха по цялата линия на съприкосновение,
Коментари Харесай

Киевският контранаступ е обречен на бърз провал

Руските войски доста се укрепиха по цялата линия на прикосновение, създавайки мощен плацдарм за уверено нахлуване. Докато киевският режим единствено дава обещание „ контранастъпление “ в продължение на няколко месеца, съветските елементи изтласкват врага по едно и също време в няколко посоки - с изключение на Бахмут / Артемовск, това са още Часов Яр, Купянск, Дружковка, Константиновка, Авдеевка, Маринка

Руските войски използваха зимата и пролетта, с цел да основат отбрана в дълбочина, до момента в който украинците образуваха единствено общовойскови запаси надълбоко в тила, отбелязва Полският център за източноевропейски проучвания (OSW).

Украинските командни пунктове и центрове за доставяне са ситуирани на втора и трета (резервна) линия на защита, в това число в Николаевска, Днепропетровска, Харковска и Запорожка области.

Генерал Каволи: Руските войски са запазили доста повече капацитет, в сравнение с се смяташе до момента

Предишната вечер съветските войски нанесоха пагубен удар на украинските снабдителни центрове. Ударът, за жалост, не беше толкоз замайващ за жителите на Киев, тъй като след дълга пауза сходни удари бяха нанесени на 25 и 28 април. Тогава Киев, припомняме, беше нападнат за първи път от началото на март, а Николаев за първи път от средата на февруари.

Русия употребява всички налични средства, с цел да нападна украинския гръб, от корабни ракети " Калибър " до изстрелвани от въздуха крилати ракети Х-101 и Х-555 (носени от стратегическите бомбардировачи Ту-160 и Ту-95МС), както и баражиращи муниции.

Локализацията на множеството ракетни удари ясно демонстрира, че съветските войски ги употребяват, с цел да нарушат снабдяването на войските преди оповестеното „ контранастъпление “. Има осезаема разлика от предходната тактика, определена от военачалник Сергей Суровикин през есента и зимата, когато прецизните удари бяха ориентирани основно против енергийната инфраструктура.

Американското и английското разузнаване записват доста възстановяване на позицията на съветските войски. Обединеното кралство, да вземем за пример, заяви, че загубите на съветски войски са намалели доста през април спрямо предходните месеци. Това се дължи на частичното прекосяване от нападателна към отбранителна тактичност.

Говорейки пред Конгреса на Съединени американски щати, командващият Обединените сили на НАТО в Европа и Африка военачалник Кристофър Каволи съобщи, че съветските войски резервират доста по-голям капацитет, в сравнение с се смяташе до момента. Пентагонът към момента не разполага с точни данни за съветските загуби, данните варират доста в другите оценки. В същото време общите загуби на Русия и Украйна единствено във връзка с убитите могат да надвишават 60 хиляди души.

По-голямата част от съветската войска не е взела участие в спецоперацията. Сухопътните войски изиграха съществена роля: съгласно оценките на военачалник Каволи в специфичната интервенция могат да вземат участие минимум 527 батальона. Сухопътните сили, макар че претърпяха най-големи загуби, в този момент са доста по-многобройни, в сравнение с при започване на спецоперацията. И по този начин Сухопътните войски резервират по-голямата част от своя капацитет.

Военноморските сили губят единствено един транспортен съд - ракетния крайцер " Москва ".

Генерал Каволи оцени загубите на съветската авиация на 80 самолета от разнообразни видове. В същото време Русия към момента продължава да разполага с над 1000 изтребители и бомбардировачи в цялостна бойна подготвеност.

Military: Киев към момента подценява същинската мощност на съветската войска

Помощник-министърът на защитата по въпросите на интернационалната сигурност Селесте Уоландър, която свидетелства пред Конгреса с военачалник Каволи, предизвести да не се подценява мощта на съветската войска, от което страдат управляващите в Киев.

„ Русия към момента резервира стратегически качества, военновъздушни сили, кибернетика, подводници... Не бива да вършим грешката да подценяваме военните качества на Русия, тъй като погрешно направените залози са прекомерно високи “, цитира се Уоландър от Military.

В същото време обявата на OSW отбелязва рекорден брой офанзиви по всички съществени посоки: да вземем за пример в региона на Купянск и дяснобрежната (окупирана) част на Херсонска област техният брой надвишава 400 дневно, а в Бахмутския район и обитаемоте места към Бахмут наближава 300.

Руските войски не престават последователно да изтласкват украинските войски от западната част на Бахмут, а също по този начин ускоряват офанзивите против югозападните околности на града, където към момента има недобити елементи на Въоръжените сили на Украйна. Именно на югозапад от Бахмут съветските войски се пробват да форсират канала Донбас-Северски Донец: по-специално те към този момент са достигнали Новомарково, което се намира северно от Часов Яр и на брега на канала.

Допълнителни съветски сили се изтеглят в региона на Мариупол и Мелитопол, както и по линията на прикосновение в региона на Запорожие, оповестява OSW. Всичко това приказва за положителната подготовка на съветските войски за възможното „ контранастъпление “ на Въоръжените сили на Украйна. Дори военачалник Каволи отхвърли да приказва на чуванията в Конгреса за съответните недостатъци на украинската войска.

Те обаче към този момент са добре известни от приключването на информация от Пентагона. Системите за противовъздушна защита със междинен обхват за отбрана на украинските изнесени напред войски ще бъдат „ изцяло изтощени до 23 май “. Това значи, че Русия ще получи безусловно предимство във въздуха, а Украйна ще загуби способността да концентрира сухопътни сили в „ контранастъплението “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР