Руските войски в хода на специалната военна операция се сражават

...
Руските войски в хода на специалната военна операция се сражават
Коментари Харесай

Путин даде знак от Червения площад. Посланията

Руските войски в хода на специфичната военна интервенция се борят за хората в Донбас и за сигурността на Родината. Това съобщи президентът на РФ Владимир Путин в речта си на Червения площад на Парада на успеха, представен от ТАСС.

Руският водач съобщи, че Москва постоянно е призовавала Запада към почтен разговор, само че всичко е било на вятъра, съобщи Епицентър.бг.

" Русия постоянно се е застъпвала за основаване на система за равноправна и неделима сигурност, която е витално нужна на цялата международна общественост. През декември предходната година предложихме да подпишем контракт за гаранции за сигурност, Русия прикани Запада към почтен разговор, към търсене на рационални компромисни решенияс отчитане ползите на всички страни. Всичко беше напразн! Страните от НАТО не желаеха да ни чуят! ", безапелационен бе Путин.

Руският водач добави, че Русия, за разлика от Запада, в никакъв случай няма да се откаже от любовта към Родината, вярата си и обичайните полезности.

" Ние в никакъв случай няма да се откажем от любовта към Родината, от вярата и обичайните полезности, от обичаите на предците си, от уважението към всички нации и култури. А на Запад тези хилядолетни полезности, съдейки по всички, са решили да ги анулират ", съобщи президентът.

" Тази нравствена деградация стана основа на цинични фалшификации на Втората международна, на разпалване на русофобия, на прославяне на предателите, на на издевателства над паметта на жертвите, на отказване на мъжеството на овези, които извоюйваха и изстрадаха Победата ", добави президентът.

Путин означи, че Съединени американски щати, изключително след разпадането на Съветския съюз, " заговориха за своята изключительност, унижавайки освен целия свят, само че и своите спътници, които са принудени да се вършат, че не виждат нищо и да преглъщат безропотно всичко ".

" Но ние сме друга страна. Русия има различен темперамент ", акцентира президентът.

Съединени американски щати в действителност са забранили на своите ветерани да дойдат на парада, разгласи Путин.

" Известно ни е, че на американските ветерани, които са желали да дойдат на Парада в Москва, в действителност са им заблранили да дойдат. Но желая те да знаят, че се гордеем с техните подвизи ", съобщи Путин.

" Ние почитаме всички воини от съюзническите армии - американци, англичани, французи, участници в съпротивата, храбрите бойци и партизани на Китай - всички, които разгромиха нацизма и милитаризма ", посочи съветският водач.

Край границите на Русия беше основана непосредствена заплаха, готвеха нахлуване, в това число против съветския Крим, означи още Путин.

" Открито се приготвяше нова наказателна интервенция в Донбас, за навлизане в нашите исторически земи, в това число Крим. В Киев твърдяха, че може да придобият нуклеарно оръжие, а НАТО стартира интензивно военно асимилиране на близките територии. Така беше основана безусловно неприемлива за нас опасност, освен това директно на нашите граници ", разгласи президентът.

Путин съобщи, че Русия е дала изпреварващ отпор на експанзията.

" Ние виждахме по какъв начин се разпростира военната инфраструктура, по какъв начин започнаха работа стотици задгранични военни съветници, вървяха постоянни доставки на най-современно оръжие от страните на НАТО. Опасността растеше с всеки ден. Русия даде изпреварващ отпор на експанзията. Това бе провокирано, навреме и само вярно решение - решение на сувуренна, мощна, независима страна ", увери президентът.

Путин добави, че опълченците от Донбас и воините от армията на Русия се борят на своя земя, където техните предшественици са громили врага.

В парада на Червения площад вземат участие и военнослужещи, които са пристигнали директно от зоните на бойните дейности в Донбас, добави президентът.

" Сега тук, на Червения площад, стоят един до друг бойци и офицери от доста райони на нашата голяма Родина, включително тези, които идват напряко от Донбас, директно от зоната на бойните дейности ", разгласи Путин.

" Нашият дълг е да пазим загатна за тези, които съкрушиха нацизма, които ни завещаха да бъдем бдителни и да създадем всичко ужасът на гробалната война да не се повтори ", съобщи още Путин.

Руският водач означи, че датата 9 май 1945 г е завинаги вписана в международната история като успех на единния руски народ, на неговата единодушие и духовна мощност, на безпримерния героизъм на фронта и в тила.

" Денят на Победата е непосредствен и безценен за всеки от нас. В Русия няма семейство, което да не е потърпевшо във Великата Отечествена война. Споменът за нея не изтлява ", означи Путин, като акцентира, че в на този ден в безкрайния поток на Безсмъртния полк децата, внуците и правнуците на сражавалите се в тази война носят фотосите на своите родственици, починалите бойци, останали млади завинаги, както и на отишлите си ветерани.

" Днес опълченците от Донбас един до друг с бойците от съветската войска се борят на своята земя, където са громили врага дружинниците на Светослав и Владимир Мономах, бойците на Румянцев и Потьомкин, Суворов и Брусилов, на която до гибел устояха героите на Великата Отечествена война – Николай Ватутин, Сидор Ковпак, Людмила Павличенко ", съобщи Путин.

" Обръщам се към нашите Въоръжени сили и опълченците от Донбас. Вие се сражавате за Родината, за нейното бъдеще, за това никой да не не помни уроците от Втората международна. За да няма по света място за палачите и нацистите ", разгласи президентът.

" Днес ние скланяме глави пред светлата памет на тези, чийто живот лиши Великата Отечествена война, пред паметта на синовете, дъщерите, бащите, майките, дедите, мъжете, дамите, братята, сестрите, роднините, приятелите. Покланяме се пред паметта на мъчениците от Одеса, изгорени живи в Дома на профсъюзите през май 2014 година Пред паметта на старците, дамите и децата на Донбас, мирните поданици, които починаха от безмилостните обстрели, варварските удари на неонацистите. Пред нашите бойни приятели, които паднаха със гибелта на храбрите в обективен пердах – за Русия ", съобщи Путин, след което бе оповестена минута безмълвие.

" Гибелта на всеки наш боец и офицер - това е тъга за всички нас и невъзвратима загуба за околните и роднините. Държавата ще направи всичко, с цел да обркъжи с грижи тези фамилии и да им помогне. Особена поддръжка ще окажем на децата на починалите и ранените ни бойни приятели. Указът на президента за това през днешния ден беше подписан ", добави Путин и пожела скорошно възобновяване на ранените бойци и офицери.

" Ние помним по какъв начин враговете на Русия се опитваха да употребяват против нас банди от интернационалните терористи, стремяха се да посеят национална и религиозна омраза, с цел да ни разделят и отслабят вътрешно. Нищо не им се получи. Днес нашите бойци от разнообразни националности са дружно в багра и се прикриват един различен от патроните и шрапнелите като братя. В това е силата на Русия, великата, несъкрушима мощ на нашия обединен многонационален народ ", добави президентът.

" Днес вие защитавате това, за което се сражаваха нашие татковци, предци и прародители. За тях висшият смисъл на живота постоянно са били благополучието и сигурността на Родината. И за нас, техните наследници, предаността към Отечеството е основната полезност, надеждна опора за независимостта на Русия ", посочи Путин.

" Тези, които съкрушиха нацизма в годините на Великата Отечествена война, ни дадоха образец за подвиг. Това е поколението на спечелилите и ние постоянно ще се равняваме по тях. Слава на нашите доблестни Въоръжени сили!

За Русия! За Победата! Ура! ", приключи речта си Владимир Путин.

Източник: Епицентър.БГ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР