Заради зачестилите инциденти с тротинетки, община Кюстендил въвежда строги мерки

...
Заради зачестилите инциденти с тротинетки, община Кюстендил въвежда строги мерки
Коментари Харесай

Наш град въвежда строги мерки за тротинеткаджиите

Заради зачестилите произшествия с тротинетки, община Кюстендил вкарва строги ограничения за потреблението им. Децата към този момент нямат право да ги карат на публични места, а всички останали ще би трябвало да съблюдават редица нови правила, с цел да избегнат санкции.

Заради зачестилите произшествия с тротинетки, Община Кюстендил вкара строги ограничения за използването им. Децата към този момент нямат право да ги карат на публични места, а всички останали ще би трябвало да съблюдават редица нови правила, с цел да избегнат санкции. Бързо каране, на рискови места и повече от един човек на електрическата тротинетка. Това са единствено част от нарушаванията.

" Без каски, неведнъж по двама и повече, колкото е допустимо. В тъмните часове, без светлоотразителни детайли ", разяснява Десислава Цветкова - Комисия за битка против противообществените прояви
на малолетните и малолетните.

" Не малко са и случаите, когато деца под 10-годишна възраст, родителите им дават сходни транспортни средства. Редовният случай е, че ръцете, кормилото му е над главата и то държи ръцете по този начин. Не могат ", сподели Огнян Атанасов – кмет на Кюстендил.

На последното си съвещание Общинският съвет в Кюстендил одобри разпоредба, с която забрани на децата под 14 години да карат електрически тротинетки, а на младежите до 18 години разреши да се движат единствено по велоалеите, заяви Българска национална телевизия.

" Да си има правила. Както права, по този начин и отговорности на всички участници ", счита Десислава Цветкова - Местна комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните.

" Дори и високите цени на горивата не оправдават двама мъже да се возят на електрическа тротинетка. Това в границите на шегата, само че нямат право да се возят по двама индивида, нямат право да се возят без светлоотразителни детайли по облеклата. Задължително е да има самостоятелното техническо транспортно средство светлина начело, т.е. фар., да има стопче, да има работещ звънец и работеща спирачка ", счита Огнян Атанасов – кмет на Кюстендил.

Глобите са превантивни и са под 100 лв. за обособените нарушавания, като главната цел е да се предотвратят по-сериозни произшествия. За съблюдаване на наредбата ще наблюдават чиновниците на общинското звено по защита.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР