Руските войски съсредоточават усилията си в пет сектора, като нашествениците

...
Руските войски съсредоточават усилията си в пет сектора, като нашествениците
Коментари Харесай

ВВС на Украйна нанесе девет удара срещу руските войски

Руските войски концентрират напъните си в пет бранша, като нашествениците не престават да поддържат военно наличие в регионите, граничещи с Украйна. Украинските ракетно-артилерийски елементи нанесоха удари по два региона на концентриране на съветски войски и склад за муниции.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви това във вечерната си актуализация, оповестена във Фейсбук и представена от " Укринформ ".

" Врагът продължава да се прегрупира в обособени региони. Основните старания са ориентирани към водене на настъпателни дейности в региона на Купянск, Лиман, Бахмут, Авдиевка и Новопавловка ", се споделя в отчета.

През денонощието авиацията на украинските сили за защита нанесе девет удара по региони на концентриране на съветски войски. От своя страна украинските ракетно-артилерийски елементи нанесоха удари по два региона на концентриране на противников войски и склад за муниции.
 Две съветски ракети поразиха центъра на Харков
Две съветски ракети поразиха центъра на Харков

Ранени са петима души

Според Генералния щаб съветските войски в неделя са нанесли четири ракетни удара. Два от тях удариха гражданска инфраструктура в Харков. Пететажна постройка на висше образователно заведение е изцяло разрушена, а петима цивилни са ранени.

Другите две съветски ракети паднаха в Дружковка, Донецка област, като повредиха четири жилищни блока и детска градина. При противников обстрел бяха ранени четирима цивилни.

Освен това нашествениците са направили повече от 40 офанзиви с реактивни системи за залпов изстрел, изключително против цивилни обекти в Херсон. Вражеският обстрел повреди жилищни здания, като има регистрирани цивилни жертви.

Генералният щаб съобщи, че опасността съветските сили да нанесат нови въздушни и ракетни удари в цяла Украйна остава висока.

Според Генералния щаб, заради огромните загуби в Украйна, руснаците не престават да притеглят медицински личен състав от Русия. В Покровске, Луганска област, към локалния диспансер е разгърната полева болница с съветски медицински личен състав и хирурзи.

Във краткотрайно завладения град Токмак, Запорожка област, съветските военни принудително изгонват цивилни от домовете им, с цел да настанят локални колаборационисти, които поддържат нахлуващото държавно управление и работят като част от вражеските псевдо-правоприлагащи организации. Разпоредено е на притежателите да изоставен домовете си и да се изнесат на улицата.

В селището Кринки, Херсонска област, руснаци правят нападения за кражба на лодки, водни мотори и друго съоръжение от цивилното население.
 18 украински военни починаха при съветска офанзива в Херсонска област
18 украински военни починаха при съветска офанзива в Херсонска област

Въздушна паника бе оповестена сутринта в източни и централни райони на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР