Руските войски са напълно изтеглени от северната част на Украйна

...
Руските войски са напълно изтеглени от северната част на Украйна
Коментари Харесай

Руските войски са напълно изтеглени от северната част на Украйна

Руските войски са изцяло изтеглени от северната част на Украйна на територията на Беларус и Русия. Това оповестява английското министерство на защитата, базирайки се на данни на военното разузнаване.

Някои от тези елементи ще бъдат преместени в Източна Украйна, с цел да се бият в Донбас, като доста от тях ще се нуждаят от подкрепления, преди да бъдат ситуирани още веднъж. „ Всяко всеобщо преразпределение от север ще отнеме най-малко седмица “, се споделя в изказването.

Британското министерство на защитата сподели още, че обстрелът на градове в източната и южната част на Украйна продължава, съветските войски са напреднали по на юг от град Изюм, който остава под техен надзор.

Сумската област на Украйна (в североизточната част на страната) е освободена от съветските войски, заяви нейният началник Дмитрий Живицки. В същото време той предизвести, че в района има доста минирани, рискови места, помоли да не се употребяват крайпътни и горски пътища, да не се доближава унищожена военна техника.

Според последните данни на Организация на обединените нации 1611 цивилни, в това число 131 деца, са починали след нашествието в Украйна. Ранени са 2227 души.

Повечето от записаните цивилни жертви са настъпили вследствие на потреблението на оръжия с огромна повърхност, в това число тежка артилерия и реактивни системи за залпово изстрелване, ракетни и въздушни удари, се споделя в отчета.

Организация на обединените нации означи, че действителният брой на починалите е доста по-висок, защото в отчетите са включени единствено доказани случаи и е невероятно бързо да се ревизира информацията тук-там, където се водят борби.

Повече от 11 милиона украинци към този момент са напуснали домовете си.

На 8 април са планувани 10 филантропични коридора за евакуация на цивилни. Това заяви вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук в своя телеграм канал. Коридорите ще работят в Донецка, Луганска и Запорожка области и ще разрешат евакуация от Мариупол, Северодонецк, Лисичанск, Попасна, Рубежне, село Горни, Енергодар, Мелитопол, Токмак и Бердянск.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР