Руските войски подготвят мащабна атака в района на град Славянск,

...
Руските войски подготвят мащабна атака в района на град Славянск,
Коментари Харесай

Русия се готви за мащабна атака на Славянск -

Руските войски приготвят огромна офанзива в региона на град Славянск, най-важния опорен пункт на украинските сили в Донбас, заяви украинският общоприет щаб.

Руските войски трансферират нови елементи в хода на осъществявани мерки за офанзива на Славянск от две направления - откъм намиращия се под техен надзор Изюм, който е на към 50 км на север, и откъм неотдавна завладения град Лиман, се споделя в ежедневната сводка за бойните дейности на генералния щаб на украинските сили.

От седмици Москва концентрира военни запаси в Източна Украйна и макар упоритата опозиция на украинските войски, съветските сили малко по малко напредват.

Славянск и Краматорск, който се намира малко по на юг от Славянск, съставляват най-голямата урбанизирана територия в Донбас, намираща се към момента под контрола на Киев. Славянск е и главната база за деяние на украинските въоръжени сили в източната част на Украйна. Превземането от Русия на тези два града ще бъде сериозен прелом във войната, отбелязва ДПА.

Според Украйна Русия е трансферирала към региона на Изюм 250 военни машини и е поправила развален железопътен мост, с цел да форсира снабдяването на частите си.

Украинският общоприет щаб добави, че в същата зона е ситуирана и ескадрила щурмови хеликоптери Ка-52. Тези вертолети са считани за най-усъвършенстваните тежки щурмови хеликоптери на Русия.

Освен към Славянск вниманието на Русия в дейностите ѝ в Донбас продължава да е ориентирано и към зоната сред Северодонецк и Лисичанск. Киев съобщи, че Москва концентрира напъните си върху това да прекъсне снабдяването на украинските войски в региона на Северодонецк.

Северодонецк от месеци е цел на съветски набези и е считан за най-големия донбаски град, който към момента се намира под контрола на Украйна.

През 2014 година Слаянск беше превзет от " сепаратистите " за към 3 месеца и беше сцена на доста тежки конфликти, само че Украйна съумя да си го върне. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР