Руските власти регистрираха нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус

...
Руските власти регистрираха нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус
Коментари Харесай

Втора вълна! Нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия

Руските управляващи записаха нов връх на смъртните случаи от ковид от началото на пандемията – 346 души за денонощие. Новозаразените са последните 24 часа са 16 202. От през днешния ден носенето на маски на публични места е наложително на територията на цялата страна.

На днешното държавно съвещание президентът Владимир Путин насочи вниманието на министрите към създалата се, по думите му, тревожна конюнктура в някои райони на страната. Лекари от Курганска област се обърнаха за помощ към президента, откакто обявиха, че локалната система на опазване на здравето е в колапс.

Наложи се министерството на защитата незабавно да изпрати в района военни лекари. Болниците в град Омск отхвърлиха да одобряват двама заболели от Covid-19 в тежко положение поради липса тук-там в инфекциозните отделения.

В припадък на обезсърчение водачите на колите за спешна помощ паркираха с включени сирени пред районното министерство на опазването на здравето. В последна сметка болните бяха приети в болница, а губернаторът на Омска област уволни един от заместник-министрите на опазването на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР