Руските власти разшириха извънредното положение в североизточен Сибир в петък,

...
Руските власти разшириха извънредното положение в североизточен Сибир в петък,
Коментари Харесай

Извън контрол! Русия разшири извънредното положение в Сибир заради обширни пожари

Руските управляващи разшириха изключителното състояние в североизточен Сибир в петък, с цел да привлекат външни запаси за битка с горските пожари, обхванали големия район, оповестява АП.

Руският министър на изключителните обстановки Евгений Зиничев разгласи изключително състояние за Саха-Якутия. Този ход би трябвало да помогне за организирането на прехвърлянето на противопожарни запаси от други райони, с цел да помогне за битката с пожарите в Якутия, която е най-голямата територия на Русия и по-голяма от Аржентина.

Огромната територия, известна още като Република Саха, тази година се сблъска с изключително опустошителни горски пожари след месеци на горещо и изсъхнало време с рекордни температури.

В петък длъжностни лица оповестиха за 117 дейни горски пожара на разнообразни места в повърхност от 1,4 милиона хектара (3,4 милиона акра) в Якутия.

Димът от горящите гори обгърна необятни територии и принуди летището в районната столица Якутск да прекрати активността си в четвъртък. В петък бяха обновени полетите до града, постоянно описван като най-студения град на Земята.



През последните години Русия записва извънредно високи температури, за които доста учени считат, че резултат от изменението на климата.

Пожарите са поразително огромни, по-големи от всички пожари в света, взети дружно. За първи път в историята пушек доближи до Северния полюс.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР