Руските власти два пъти променяха обвинението към Петранов от хулиганство

...
Руските власти два пъти променяха обвинението към Петранов от хулиганство
Коментари Харесай

Съпругата на задържания в Крим българин отправи апел за помощ към властите

Руските управляващи два пъти променяха обвиняването към Петранов от безчинство към тероризъм за транспортиране, предаване и предпазване на взривни субстанции от България в Русия.

Денис Петранов бе арестуван на 26 април на излизане от Русия на границата с Грузия. Руските управляващи го упрекват първаначално за приемане на пратка, съдържаща гърмеж, а той, съгласно тях, е бил част от група, пренасяща гърмеж от България през Турция, Грузия и Русия .

Според брачната половинка му Марина Петранова това не е правилно и съветските управляващи са скрили посочения като очевидец. Веднага той е превозен в анексирания от Москва украински полуостров Крим, където са му п овдигнати обвинявания за тероризъм.

Марина Петранова разяснява, че българското посолство в Русия й е отказало да окаже консулска отбрана на брачна половинка ѝ.

" Те ми споделиха, че България не признава Крим като територия на Русия и по тази причина не могат да създадат нищо там ", изясни дамата.

Според съветските юристи на Денис Петранов ситуацията му е доста съществено, изясни Марина Петранова

До този миг Марина Петранова е получила единствено отговор от президентството, в което я осведомят, че казусът е трансфериран към Министреството на външните работи.

В началото на май от Федералната работа за сигурност на Русия заяви, че са задържани са седем души по съмнения, че готвят покушения против висши чиновници, измежду които Сергей Аксьонов - началник на по този начин наречената Автономна република Крим. Информацията е за украинци, руснаци и българина Денис Петранов. Според ФСБ те са готвели и офанзива против транспортната инфраструктура. От службата настояват, че при следствието е оголен интернационален канал за контрабанда на взривни субстанции от България през Турция и Грузия в Русия.

В началото на май служебният външен министър Иван Кондов заяви, че Министерство на външните работи е отправило ното на съветското външно министерство с искане да оповестят местонахождението на жителя с двойно българско и украинско поданство Денис Петранов, както и да бъде позволен юрист при него. Кондов позволи, че мъжът най-вероятно е третиран от съветските управляващи като украински жител, защото българският жител влезнал и обитавал в страната като украински жител с украинския си паспорт и прикани българските жители да не пътуват в регионите и териториите на Украйна, които сега са окупирани от Руската федерация, тъй като нашите задачи в Киев и в Москва имат доста лимитирани благоприятни условия да окажат някакво подпомагане и помощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР