Руските въоръжени сили съобщиха, че ще продължат да нанасят удари

...
Руските въоръжени сили съобщиха, че ще продължат да нанасят удари
Коментари Харесай

Русия ще продължи да използва хиперзвукови ракети в Украйна

Руските въоръжени сили оповестиха, че ще продължат да нанасят удари с новите си хиперзвукови ракети при военните дейности в Украйна, съобщи ДПА.

“Атаките с тези ракетни системи “въздух-земя” против украинска военна инфраструктура при специфичната военна интервенция ще продължат”, съобщи представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Няколко западни политици показаха в последно време безпокойствие от използването на тези ракети, за които се твърди, че могат да преодолеят системите за противовъздушна защита, защото се движат извънредно бързо. Русия заяви, че е употребила два пъти ракети “Кинжал” в Украйна в последните дни.

Западните разузнавания към този момент не могат да потвърдят използването на хиперзвукови ракети. Тези оръжия обаче са мъчно и скъпи за произвеждане, а масираната им приложимост в Украйна надали ще донесе на съветската войска някакви преимущества, с които тя не разполага и до момента. Тя обаче може да даде на съветските конструктори скъпи данни за представянето на това оръжие.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР