Руските социални мрежи съобщиха за скок в активността по време

...
Руските социални мрежи съобщиха за скок в активността по време
Коментари Харесай

Захарова е доволна, сривът на Facebook довел до скок в активността на руските социални мрежи

Руските обществени мрежи оповестиха за скок в интензивността по време на световният срив на Фейсбук в понеделник, което съгласно публични представители на Москва демонстрира, че Русия е била права да създаде свои лични суверенни интернет платформи и обществени мрежи , оповестява " Ройтерс ".

Русия от години се стреми да утвърди по-голям суверенитет над своя сегмент в интернет , като оказва напън върху задграничните софтуерни компании да изтрият наличие и да съхраняват данни в Русия. Страната също по този начин усъвършенства способността си да блокира платформи, които нарушават разпоредбите й.
 Фейсбук, Instagram и whatsapp се сринаха
Фейсбук, Instagram и whatsapp се сринаха

Трите приложения работят със споделена инфраструктура

Мария Захарова , представител на външното министерство на Русия, съобщи по време на съвсем шестчасовото спиране на услугите на Фейсбук в понеделник вечерта, че това " дава отговор на въпроса дали имаме потребност от лични обществени мрежи и интернет платформи ".

Фейсбук упреква за спирането, което попречи на 3,5 милиарда консуматори да употребяват услуги като WhatsApp, Instagram и Messenger, неверна смяна в конфигурацията.

Най-голямата домашна обществена мрежа в Русия, " Вконтакте , има доста повече ежедневни консуматори в страната, в сравнение с Фейсбук и заяви за скок в известията и потребителите, откакто услугите на Фейсбук спаднаха.
 Сривът на
Сривът на " Facebook " прати Марк Зукърбърг на 6-то място в класацията на " Форбс "

Тежки дни пред обществената платформа

" Броят на гледанията на видеоклипове във Вконтакте се е нараснал с 18%, а броят на известията, изпратени в месинджър с 21% ", съобщи " Известия ", цитирайки ръководителката на обществената мрежа Марина Краснова. Тя сподели, че аудиторията е скочила с 19% спрямо предния ден .

Друга известна обществена мрежа " Однокласники " съобщи, че интензивността се е нараснала по време на спирането на Фейсбук, заяви РИА.

Двете обществени мрежи са благосъстоятелност на съветската софтуерна компания Mail.Ru.

, част от напъните да защищити страната от отделяне от непозната инфраструктура.
 Европейски Съюз: Сривът на Фейсбук демонстрира потребност от конкуренция
Европейски Съюз: Сривът на Фейсбук демонстрира потребност от конкуренция

Вестагер: Нуждаем се от други възможности, не би трябвало да разчитаме на няколко огромни играчи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР