Руските сили извършиха продължителни атаки срещу източния украински град Бахмут

...
Руските сили извършиха продължителни атаки срещу източния украински град Бахмут
Коментари Харесай

Руснаците засилват атаката срещу Бахмут

Руските сили направиха продължителни офанзиви против източния украински град Бахмут в устрема си да реализират пробив в продължаващата към този момент година война, макар че един от американските публични представители предвижда малко краткосрочни териториални придобивки за Русия.

Украински самолети нанесоха три удара по региони на централизация на съветски сили, се споделя в изказване на украинските военни.

Преди войната Бахмут е имал население от към 70 000 души, само че през месеците на сраженията е бил опустошен като център на съветски офанзиви и решителна украинска защита.

" Най-трудната част, както и преди, е Бахмут и боевете, които са от значително значение за отбраната на града ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение.

" Русия като цяло не се преценява с хората и ги изпраща на непрекъснати талази против нашите позиции, интензивността на боевете единствено се усилва ", сподели Зеленски.

Превземането на Бахмут от Русия би отворило пътя към завземането на последните останали градски центрове в индустриалната Донецка област.

Въпреки че множеството от съветските офанзиви са били ориентирани към Бахмут и други градове и села в Донецк, украинските военни обявиха, че съветските сили са обстрелвали над 20 обитаеми места в северните области Чернигов, Суми и Харков.

Руската държавна осведомителна организация РИА разгласява видеоклип, който съгласно нея демонстрира съветски изтребители Су-25, атакуващи Бахмут.

" Радваме се, че са наши ", споделя мъж във видеото, разпознат като войник от наемническата група " Вагнер ", и прибавя, че самолетите са им помогнали " психически ".

Украинският боен анализатор Олех Жданов съобщи, че съветските сили са съумели да се вклинят сред две села северно от Бахмут - Берхивка и Яхидне, в устрема си да обкръжат града.

" Този пробив на северния фланг на Бахмут съставлява ясна опасност за нас ", сподели той в коментар, оповестен в обществените мрежи.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че интензивността на бойните дейности " единствено се усилва " край фронтовия град Бахмут в Източна Украйна, където от месеци се водят тежки борби сред съветските и украинските сили, заяви Агенция Франс Прес.

" Най-трудно, както и преди, е в Бахмут... Русия въобще не брои хората, като ги изпраща да нападат непрекъснато нашите позиции. Интензивността на сраженията единствено се усилва ", съобщи Зеленски във вечерното си послание към нацията./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР