Руските сили извършиха артилерийски обстрел на Авдеевското направление близо до

...
Руските сили извършиха артилерийски обстрел на Авдеевското направление близо до
Коментари Харесай

Руските сили настъпват по посока Мариинка и Пески в Донбас

Руските сили направиха артилерийски обстрел на Авдеевското направление покрай обитаемоте места Мариинка, Водяни, Нетайлово, Авдеевка, Пески, Опитни и Красногоровка, заяви украинският общоприет щаб, представен от организация Укринформ. Агенцията добавя, че съветската войска е нанесла въздушен удар покрай Авдеевка и прави нахлуване по посока Мариинка и Пески, където боевете не престават, съобщи Българска телеграфна агенция.

През последното денонощие съветските сили са подложили на обстрел седем области в Украйна, а в Донецка област са починали 11 души, оповестява локалната украинска администрация, представена от Укринформ.

Русия нападна огромен брой цивилни и военни цели в опит да откри цялостен надзор на Луганска и Донецка област, като 120 съветски ракети са блъснали региона към град Никопол нощес, оповестиха украински представители, представени от Ройтерс.

Губернаторът на Днепропетровск Валентин Резниченко сподели, че трима души са били убити, а седем ранени при обстрел против Никопол, откакто 120 ракети " Град " са блъснали региона.

" Врагът концентрира напъните си върху установяването на цялостен надзор над територията на Луганска и Донецка област ", сподели тази заран украинският общоприет щаб, представен от Ройтерс.

Четирима цивилни са починали, а повече от 20 бяха ранени в така наречен Донецка национална република (ДНР) вследствие на обстрел от страна на украинската войска през миналото денонощие. Това заяви през днешния ден Щабът за териториална защита на ДНР, представен от ТАСС.

Разузнаването на така наречен Луганска национална република (ЛНР) е забелязало предислокацията на щаба на въоръжените сили на Украйна от Бахмут в Краматорск. Това сподели през днешния ден офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

" Забелязана е предислокация на щаба на въоръжените формирования на Украйна, основан в Бахмут. Офицерите от командването, началниците на служби и командния състав са преместени в предпазения център за ръководство, намиращ се в Краматорск ", написа в канала си в Телеграм Марочко.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР