Руските певци открай време се глезят с яйчен пунш, любим

...
Руските певци открай време се глезят с яйчен пунш, любим
Коментари Харесай

Детски коктейл за хубав глас

Руските артисти от много време се глезят с яйчен пунш, обичан на децата. Известно е, че великият бас Фьодор Шаляпин постоянно смазвал гласа си с вкусния микс от яйца и захар. И до през днешния ден напитката се употребява при загуба на гласа и при настинка.

Тя е известна в целия свят с немското име Kuddel-muddel и съгласно легендата я е измислил фамозният кулинар Манфред Кекенбауер, до момента в който измислял разнообразни способи за консервиране на артикули.

Единственото, което е противопоказано при тази напитка, е да се дава на деца с алергия към яйца.

Защото главното, от което се прави, са тъкмо яйцата. Според класическата рецепта жълтъците се бъркат със захар на усет до побеляване, след това се прибавят пасирани плодове или плодови сокове, прибавят се разрушените на пяна белтъци и се размесва леко сместа, до момента в който не стане хомогенна.

Като добавка към вълшебното пиво може да се употребяват разнообразни типове алкохол, лимон, вино.

 Яйчен пунш

Тъй като обаче има риск суровите яйца да са носители на салмонела, по-добре е да опитате холандския вид на напитката, прочут с името „ Адвокат ”. Жълтъците се бият със сол и захар на усет до побеляване и към тях се прибавя коняк – колкото желаете.

Сместа се поставя на водна баня и се бърка, до момента в който не стане доста топла. Не би трябвало обаче да завира. След като я свалите от котлона, прибавете малко ванилия и украсете с бита сметана. Така напитката се трансформира в десерт, който се яде с лъжичка.

Ако ви боли гърлото, ще ви помогне меден вид на яйчения пунш. Разбийте жълтъците, прибавете две чаени чаши вряло мляко и шест лъжици мед, капнете малко лимонен сок и леко стоплете. Пийте на гладно за по-бърз резултат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР