Руските олигарси, санкционирани заради войната в Украйна, се редят в

...
Руските олигарси, санкционирани заради войната в Украйна, се редят в
Коментари Харесай

Руските олигарси влязоха в атака

Руските олигарси, глобени поради войната в Украйна, се редят в Съда на Европейския съюз в Люксембург, оспорвайки рестриктивните мерки, пише EUObserver.

Последният руснак, който подложи на стрес тест системата – магнатът в кетъринга и шефът на наемническата компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин – също понесе загуба.

Руските олигарси или членовете на техните фамилии, които са със забрани за пътешестване или замразени активи, са подали най-малко 18 желае в Общия съд в Люксембург от началото на войната, демонстрират данни.

Броят евентуално е по-висок, защото някои ищци желаят от съда да разгласява единствено буквите им през първия стадий от процеса, защитавайки самоличността си.

Представители на Европейски Съюз чакат цифрите да се повишат поради обстоятелството, че Европа вписа в черни описи към 40 членове на най-големите бизнес фамилии в Русия от началото на нашествието насам.

Висящите каузи сега се разгласяват единствено с семействата на ищците, което затруднява да се дефинира кои тъкмо са те.

Съпоставянето с фамилните имена от описите със наказания обаче допуска, че 18-те ищци включват някогашния притежател на Челси Роман Абрамович, милиардера Алексей Мордашов, банкера Михаил Фридман, вложителя Игор Шувалов, някогашния петролен магнат Генади Тимченко и металургичния магнат Алишер Усманов.

Исковете против глобите на Европейски Съюз и обвързваните с тях обжалвания могат да лишават години, до момента в който се стигне до решение.

Ищците имат право да употребяват другояче замразените им от Европейски Съюз средства, с цел да платят за тези разноски.

Европейски Съюз изгуби серия от високопрофилни искове, свързани със заледяване на беларуски активи, през последните години, в това число против някогашния президент Виктор Янукович и някогашния министър председател Микола Азаров. Загубите се дължаха на липса на доказателства.

В същото време юристите на Европейски Съюз са лимитирани поради обстоятелството, че техните „ пакети доказателства “ не могат да съдържат класифицирана информация, която европейските столици, одобрили описите, може да са видели.

Победите обаче са пирови. Активите на Янукович, да вземем за пример, към момента са замразени, тъй като той е изправен пред голям брой наказания, а съумя да отстрани единствено една. Освен това съдът в Люксембург не може да присъжда финансови вреди.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР