Руските олигарси могат да повлияят на президента Владимир Путин да

...
Руските олигарси могат да повлияят на президента Владимир Путин да
Коментари Харесай

Ето кой може да повлияе на Путин да спре войната

Руските олигарси могат да повлияят на президента Владимир Путин да спре братоубийствената война против Украйна. Това съобщи съветският бизнесмен и критик на Кремъл Михаил Ходорковски.

Олигархичното обграждане на Владимир Путин сигурно е разтревожено от наложените сурови наказания, счита Ходорковски. В изявление за немската социална телевизия ZDF той даде образец с милиардера Михаил Фридман и Роман Абрамович.

„ Но има един главен въпрос, който би трябвало да си изясним “, споделя Ходорковски:

„ Готови ли са да нарекат това, което се случва в Украйна, война? Готови ли са да нарекат днешната власт в Русия военни нарушители? Ако отговорът е да, тогава сме от същата страна на барикадата и все ще измислим, какво да създадем. Ако отговорът е не, вървете при вашия Путин. “

Според Ходорковски има метод Путин да бъде спрян - посредством масираните стопански наказания, които наложи Западът, предава БНР.

„ Но това не е задоволително да разсъни съветското общество “, сподели Ходорковски.

„ Путин не съумява да превземе Украйна. Там са изпратени сили, които другояче удържат митингите в Русия. Ако се вдигне вълната на недоволството, Путин ще би трябвало да върне тези сили назад. А неодобрение ще има поради тоталната изолираност на Русия. Моят народ също носи виновност за войната, тъй като разреши на властта да я стартира “, сподели той.

Михаил Ходорковски е някогашен началник на нефтения колос ЮКОС и по това време най-богатият човек в Русия. След като се обръща против президента Владимир Путин е наказан, а след излежаването на десетгодишна присъда критикът на Кремъл живее в Лондон. През 2021 година редица свързани с него организации в Русия бяха класифицирани като нежелани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР