Руските окупатори се опитват да подновят своето настъпление срещу град

...
Руските окупатори се опитват да подновят своето настъпление срещу град
Коментари Харесай

Руската армия атакува

Руските окупатори се пробват да възобновят своето нахлуване против град Славянск. Това заяви посредством Facebook генералният щаб на украинските въоръжени сили, съобщи организация УНИАН.

Войските на Москва водят систематичен огън по това направление и подхващат щурмови дейности. Стрелят с реактивни системи за залпов огън по региони край селата Нова Дмитровка, Осиновка, Курулка, Ивановка и Адамовка, показва щабът.

Силите на Руската федерация водят въздушно разузнаване по Харковското направление, с цел да открият къде са ситуирани украински бойни елементи. Агресорът интензивно обстрелва с артилерия украинските позиции край Харков и други селища от района. С цевна и реактивна артилерия е обстреляна гражданска инфраструктура.

На Донецкото направление руснаците концентрират главните си старания към Северодонецк и Бахмут за да се придвижат към административните граници на Луганска област. Врагът се пробва да откри цялостен надзор върху град Северодонецк, да блокира подразделенията на Украйна в региона на селищата Боровское и Вороново. Бойните дейности не престават, се споделя в известието.

По-рано армията осведоми, че съветските войски реализират известни триумфи в напредването към град Лисичанск откъм юг. Има риск регионът на Лисичанск да бъде нападнат до седмица, добавя УНИАН.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР