Руските медии съобщават, че поради санкциите мобилните оператори в Русия

...
Руските медии съобщават, че поради санкциите мобилните оператори в Русия
Коментари Харесай

Руските мобилни оператори в шок заради санкциите

Руските медии оповестяват, че заради глобите мобилните оператори в Русия са изправени пред дефицит на базови станции, нужни за разширение и поддържане на техните мрежи. Това е съобщил Антон Геращенко, консултант на министъра на вътрешните работи в Украйна, цитира The Guardian.

Оператори като MTS, Megafon, Vimpelcom и Tele2 имат единствено към 20 000 до 30 000 станции до края на годината. Нормалната работа изисква минимум 80 000 станции, е декларирал Александър Сиволобов, заместник-ръководител на основания в Сколтех Център за подготвеност на STI за безжични информационни технологии.

Финландската Nokia, шведската Ericsson и китайската Huawei стопираха формалните си доставки за Русия, принуждавайки операторите да тестват съоръжение от производители от " третия ешелон “ от Китай.

Алексей Бойко, анализатор на профилирания Телеграм канал Abloud62, предизвести, че прекосяването към това съоръжение може да докара до повреди в информационните мрежи и увеличение на разноските за ремонт на оборудването.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР