Руските медии обвиняват украинската армия, че е довела заловените цивилни

...
Руските медии обвиняват украинската армия, че е довела заловените цивилни
Коментари Харесай

Русия: Украйна възпрепятства евакуацията на цивилни от Северодонецк

Руските медии упрекват украинската войска, че е довела хванатите цивилни в Северодонецк в химическия цех Азот, с цел да ги употребява като жив щит, предава Би Би Си.

Сега проруски сепаратистки чиновник упрекна украинските сили за нарушение на евакуацията на цивилни, укрити в завода на Азот.

„ В Азот бойците се пробват да нарушат евакуацията! От територията на завода бойците са почнали пукотевица от минохвъргачка и танк “, „ посланикът “ в Москва на самопровъзгласилата се Луганска национална република, Родион Мирошник, съобщи в " Telegram ".

Той сподели, че сега " изтеглянето на цивилното население от територията на Азот е изцяло осуетено " от украинските военни.

Русия даде обещание да прекара деня в отваряне на " филантропичен кулоар " от завода в Северодонецк, където съгласно известията стотици цивилни се приютяват дружно с украински бойци.

Говорител на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси сподели пред Би Би Си, че цивилни, хванати в капан в завода, са останали там, тъй като няма безвредно място, където да отидат, откакто редица къщи и цивилна инфраструктура бяха унищожени от съветски обстрел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР