Руските депутати призоваха за отмяна на мораториума върху смъртното наказание

...
Руските депутати призоваха за отмяна на мораториума върху смъртното наказание
Коментари Харесай

В Русия обсъждат отмяна на мораториума върху смъртното наказание

Р уските депутати приканиха за анулация на мораториума върху смъртното наказване след нападението против концертната зала в Московска област предходната седмица.

По време на пленарното съвещание на долната камара на съветския парламент - Държавната дума, нейният ръководител Вячеслав Володин съобщи, че решението би трябвало да бъде взето от Конституционния съд.

" В нашата конституция и наказателно законодателство никой не е отменил смъртното наказване. Съществува решение на Конституционния съд, с което се отсрочва осъществяването на такава присъда. Следователно не е належащо да се организират каквито и да било референдуми. Решението на Конституционния съд по този въпрос е задоволително ", акцентира той.

Володин означи, че въпросът е бил издигнат с помощта на публичните полемики, с цел да се осведоми обществото какво е актуалното състояние и кой индивид е виновен за вземането на нужните решения.

" Разбира се, всички решения би трябвало да се вземат невъзмутимо, откакто се изчислят всички последици ", акцентира той.

Володин добави, че въпросите са се появили в дневния ред на пленарното съвещание на Държавната дума по искане на ръководителите на обособени парламентарни групи.

Той подсети, че решението за налагане на мораториум върху смъртното наказване е признато от Конституционния съд в осъществяване на интернационалните отговорности към Съвета на Европа, като означи, че откакто Русия е напуснала организацията, няма спънки да се откаже от него.

Призивите за анулация на мораториума върху смъртното наказване започнаха, откакто на 22 март минимум 139 души бяха убити, а повече от 180 бяха ранени, когато въоръжени лица откриха огън в кметството на Крокус в Красногорск, Московска област.

Следственият комитет заяви, че е задържал 11 души, в това число четирима причинители, в граничния регион Брянск, които са били на път за Украйна.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР