Руски учени са открили останки от секретна метеорологична станция, създадена

...
Руски учени са открили останки от секретна метеорологична станция, създадена
Коментари Харесай

Секретна нацистка метеорологична станция е открита в Арктика (ВИДЕО)

Руски учени са разкрили остатъци от секретна метеорологична станция, основана от нацистите през Втората международна война. Станцията, чието име може да се преведе като „ Ловец на съкровища “ или „ Иманяр “ (Schatzgraber), е била ситуирана на остров Александър, който влиза в състава на архипелага Земя на Франц Йосиф.

За времето на експедицията, траяла от август до октомври, откривателите са разкрили към 500 артефакта, в това число военна униформа, муниции, метеорологични уреди, предмети от бита и персонални движимости.

Някои от предметите са датирани от 1942 година. Редица от откритите артефакти са с нацистка символика.

„ Досега съществуваха единствено писмени свидетелства от пребиваването на немците тук. Сега открихме и материални доказателства “, споделя Евгений Ермолов от плана Руски арктичен народен парк.

 метеорологична станция нацисти Арктика Не всички артефакти са се съхранили в суровите условия на Арктика. Кожата, дървото и тъканите са се запазили добре, само че металните предмети са потърпевши мощно във влажната и студена среда.

Метеорологичната станция е била нужна на немците за обезпечаване на навигация на корабите и подводниците при рейдовете по Северния морски път. Тя е била издигната през 1943 година на 500 метра от брега и на височина 30 метра над морското ниво.

 метеорологична станция, нацисти, Арктика Станцията е работила от септември 1943 до юли 1944 година. Тук е имало няколко бункера и землянки. До юли 1944 година станцията е предала повече от 700 метеорологични прогнози.

Свастиката – античен знак на състраданието

Кухата Земя: входовете на полюсите

Според откривателите, когато личният състав на станцията се е сблъскал с дефицит на хранителни запаси, се е разболял от трихинелоза заради използването на месо от бяла мечка. Метеоролозите са били евакуирани, а самият лагер – погубен.

Находките ще бъдат предадени в Архангелск за бъдещо проучване, а по-късно тази година откритите предмети ще бъдат изложени пред обществеността.

Източник

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР