Руски ракети са поразили инфраструктура в пристанището на Одеса днес,

...
Руски ракети са поразили инфраструктура в пристанището на Одеса днес,
Коментари Харесай

Ден след сделката за зърното: Руски ракети удариха пристанището на Одеса

Руски ракети са поразили инфраструктура в пристанището на Одеса през днешния ден, предоха международните организации, като се позоваха на украински представители.

Това се случва ден след подписването в Истанбул на съглашение, което ще разреши подновяването на износа на украинско зърно през украинските пристанища на Черно море.

"Врагът нападна комерсиалното пристанище на Одеса с крилати ракети "Калибър ". Две ракети бяха свалени от украинската противовъздушна защита, а две поразиха инфраструктура на пристанището ", се споделя в известие в Телеграм на Южното оперативно командване на украинските сили.

Подобно известие разгласява в обществените мрежи и представителят на регионалната администрация на Одеска област Сергий Братчук, добавя Франс прес.

Междувременно стана ясно, че минимум трима души, измежду които и един боен, починаха при съветски ракетен обстрел в централната част на Украйна, съобщи Франс прес.

Областният шеф на Кировградска област разгласи, че съветски ракети са паднали върху железопътна инфраструктура и военно летище.

Девет военни са били ранени, един боец е погубен. Според предварителните информации, двама охранители на електрическа подстанция също са убити, съобщи Андрий Райкович, ръководителят на Кировградска област. Той добави, че 13 съветски крилати ракети, изстреляни от морето, са паднали покрай град Кропивницки, в Кировградска област. Сред взетите на прицел обекти е имало инфраструктурни уреди отвън града, по-специално военното летище "Канатове ", както и оборудване, обвързвано с украинските железници.

Руските удари по централната част на Украйна бяха възобновени след мъртвило в сраженията, които се концентрираха в Донбас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР