Руски медии показаха видеозапис със задържаните украински моряци при сблъсъка

...
Руски медии показаха видеозапис със задържаните украински моряци при сблъсъка
Коментари Харесай

В Украйна вече действа военното положение в 10 гранични области

Руски медии демонстрираха видеозапис със арестуваните украински моряци при конфликта и стрелбата в Керченския пролив. Според съветския представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски на борда на корабите имало и двама чиновници на украинските спецслужби. Военното състояние в Украйна към този момент е в действие в 10 гранични с Русия и Молдова области. Москва и Киев не престават да си разменят взаимни обвинявания за ескалирането на напрежението.

В Украйна стартира да работи военното състояние в 10 области - по границата с Русия, Молдова, Приднестровието, а също и по крайбрежието на Черно и Азовско море. Мярката е за 30 дни, а не за 60, както оферираше украинският Съвет за сигурност и изключителни обстановки.

Според утвърждения указ в тези региони ще има активизиране на запаса, образуване на Противовъздушна отбрана за значими държавни обекти. Ще бъдат въведени и разширени ограничения за киберсигурност, както и за гарантиране на публичния ред.

Според украинското законодателство при военно състояние планува се лимитира правото на свободно придвижване и мирни събрания, може да бъде натрапен полицейски час, както и ограничавания за медиите.
 © фотоси: Българска телеграфна агенция  Путин е разговарял по телефона с Меркел за случая в Керченския пролив Путин е разговарял по телефона с Меркел за случая в Керченския пролив
Руският президент Владимир Путин е разговарял по телефона с немския канцлер Ангела Меркел по отношение на случая в Керченския пролив, оповестява прес...

Руският президент е разискал в телефонен диалог с немския канцлер напрежението с Украйна. От Кремъл оповестиха, че Путин е изразил вяра, че Берлин ще окаже влияние върху Киев да се въздържа от недомислени стъпки.

Американският президент също разяснява рецесията сред Украйна и Русия.


Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Не ни харесва какво се случва и от двете страни. Надяваме се нещата да се уредят.
Парламентът на Украйна прикани интернационалната общественост за подпомагане при освобождението на арестуваните в Керченския пролив украински моряци. Те би трябвало да се явят през днешния ден пред съда.

По данни на украинските управляващи екипажите на трите кораба са разграничени. Трима от военнослужещите, един офицер и двама бойци, които са били ранени, са в болница в Керч. Задържаните кораби са в база, където са дислоцирани и катерите на Руската федерална работа за сигурност.
 Украинският парламент утвърди въвеждането на военно състояние Украинският парламент утвърди въвеждането на военно състояние
На изключителна сесия украинският парламент утвърди декрет на президента Порошенко за въвеждане на военно състояние в обособени области на страната за 30 дни...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР