Руски източници твърдят, че украинските сили са прехвърлили ограничен брой

...
Руски източници твърдят, че украинските сили са прехвърлили ограничен брой
Коментари Харесай

Украински брониран батальон успешно е форсирал р. Днепър

Руски източници настояват, че украинските сили са трансферирали стеснен брой бронирани транспортни средства на източния (левия) бряг на Херсонска област и не престават по-големи от нормалните сухопътни интервенции на източния бряг с лекопехотна формация с подобен размер на батальон. Това се показва в последния  разбор  за военните дейности в Украйна от вашингтонския Институт за проучване на войната (ISW). 
 
На 6 ноември съветските военни блогъри разпространиха фотография, на която се твърди, че украински гъсеничен амфибиен превоз (ГТС) придвижва бойна машина на пехотата на източния бряг покрай Кринки (на 30 км североизточно от град Херсон и на 2 км от река Днепър).
 
Други военни блогъри настояват на 7 ноември, че украинска бойна машина на пехотата амфибия е прекосила сама река Днепър край Кринки и ускоряват обособени фрагменти от 7 ноември, за които се твърди, че демонстрират погубен западен бронетранспортьор на неуточнено място на източния бряг.
 
Избрани съветски военни блогъри настояват, че една или две украински бронирани машини са пресекли Днепър край Кринки, до момента в който други военни блогъри настояват, че украинските сили са трансферирали няколко неуточнени бронирани машини в региона.
 
Руските блогъри настояват, че повече от 300 украински военнослужещи (около един батальон) работят на източния бряг в региона на Кринки, и не престават да настояват, че украинските сили поддържат позиции в централната част на Кринки и околните региони.
 
Един от блогърите твърди, че няколкостотин украински военнослужещи работят на целия източен бряг на Херсонска област. Съобщеното за групиране на украинските сили на източния бряг в размер на батальон допуска, че сериозните съветски старания за възпрепятстване на придвижването по река Днепър не са попречили на украинските сили да трансферират спомагателен персонален състав и материални средства на позиции на източния бряг. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР