Руски изследователи са открили, че лунната почва може да представлява

...
Руски изследователи са открили, че лунната почва може да представлява
Коментари Харесай

Руски учени обявиха лунната почва за опасна за хората

Руски откриватели са разкрили, че лунната почва може да съставлява заплаха за човешкия организъм. Предполага се, че може да аргументи раздразнение на кожата и дихателните пътища, както и увреждане на бъбреците, черния дроб и централната нервна система. Това оповестиха учени от университета " Сеченов ".

Декларацията за заплаха се основава на изследване на лунната почва от четири разнообразни региона на Луната. Авторите на изследването настояват, че тя се състои от реголит, съдържащ хром, берилий, никел, кобалт и други рискови за индивида субстанции. Тази информация би трябвало да се вземе поради при колонизирането на Луната, споделя професор Иван Иванов от университета " Сеченов ".

Получените данни ще бъдат употребявани за проучване на наличието на гореспоменатите микроелементи в лунния прахуляк и за създаване на процедури за разчистване на скафандри и лунно съоръжение.

Припомняме, че през октомври 2021 година китайският галактически уред Chang`e-5 достави на Земята нови проби от лунната почва. След поредност от опити китайските специалисти стигат до заключението, че Луната е по-млада, в сравнение с се смяташе до момента. Реголитът е оценен на 2,03 милиарда години, вместо на 2,8 милиарда, както се смяташе до момента.

Повече софтуерни вести може на намерите .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР