Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части

...
Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части
Коментари Харесай

Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговори и за „маневри“ край Покровск

Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на мрачно елементи от Сумска област. Очаква се и там нахлуване на окупаторите

Ожесточените боеве на Покровското направление в Източна Украйна принудиха украинските войски да подхващат " маневри ", разгласи във вечерната си сводка Генералният щаб на Киев, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Според известието Покровск, обитаемо място, ситуирано северозападно от следения от Русия град Донецк, остава " най-горещият " сектор от фронта. По-рано във вечерното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски дефинира ситуацията на това направление и в прилежащите му региони като " извънредно тежко ".

" В някои региони ситуацията наложи нашите войски да подхващат маневри ", съобщи украинският Генщаб.

В същото време роденият в Суми (Украйна) боен анализатор Юрий Подоляка, който от началото на военната интервенция живее в Русия, заяви в своя телеграм канал, че бранителите на Клещеевка са били разрушени. След като изгубили кръвопролитната борба за хълмовете край обитаемото място, се принудели да се изтеглят от селото и да се опитат да избягат през оттатък канала „ Северски Донец – Донбас “ и по този начин съветските окупатори ускоряват натиска по фланговете към Часов Яр. Те към този момент съумяха да минават канала и започнаха тежки боеве за града, считан за една от украинските замъци в Донбас. 

Междувременно обаче и представителят на Държавната гранична работа Демченко съобщи пред украинското радио Свобода, че пехотното нахлуване на съветската войска в Сумска област може да стартира всеки миг.

Българска телеграфна агенция пък заяви, че съветски безпилотни летателни средства още веднъж за поразили енергийни обекти в региона. Това е станало рано тази заран. Без ток са останали елементи от северната украинска област, оповестиха районните управляващи, представени от Ройтерс.

В обява в обществената мрежа " Телеграм " сумската регионална администрация уточни, че дроновете са атакували цели в градовете Шостка и Конотоп, североизточно от Киев и по границата с Русия.

Аварийните екипи работят за възобновяване на електроподаването.

След като доскоро повече от седмица съветските войски започнаха нахлуване в североизточната Харковска област, Украйна предизвести, че се следи скупчване на съветски сили и към прилежащата Сумска област и че това може да е симптом за идна атака и там.

В изявление за „ New York Times “ президентът Володимир Зеленски пък съобщи, че Русия е натрупала 10 000 ракети С-300, което й дава огромно преимущество.

„ Ежедневното хвърлят бомби. Използват системи С-300. Десет хиляди ракети са огромно преимущество “, сподели той, разяснявайки възбраните на западните страни да употребяват техни оръжия за удари по Русия.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР