Руски държавни медии съобщиха за пожар на борда на единствения

...
Руски държавни медии съобщиха за пожар на борда на единствения
Коментари Харесай

Пожар избухна на борда на единствения руски самолетоносач

Руски държавни медии оповестиха за пожар на борда на единствения самолетоносач, с който страната разполага, съобщи АП.

На " Адмирал Кузнецов ", един от флагманите на съветските военноморски сили, е избухнал " лек пожар " по време на ремонтни действия в корабостроителница в северното пристанище Мурманск. ТАСС и РИА Новости оповестиха новината, цитирайки ръководителя на държавната Обединена корабостроителна корпорация Алексей Рахманов. Той посочи, че пожарът на борда на самолетоносача, който е подложен на главен ремонт, е бил сподавен бързо и няма потърпевши.

Забавяния и злополуки помрачиха работата по ремонта на " Адмирал Кузнецов ", която стартира през 2017 година и в началото се очакваше да завърши предходната година, отбелязва АП. Най-малко един човек почина, а 12 получиха пострадвания, откакто пожар избухна на самолетоносача през декември 2019 година. Предходната година кран падна на палубата на кораба, откакто плаващият док, на който той беше закотвен, стартира да потъва и аргументи неуточнени вреди.

През юни Рахманов сподели пред съветски медии, че чака самолетоносачът да бъде подготвен след ремонта при започване на 2024 година - съвсем три години по-късно от в началото плануваното.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР