Руски богаташи се юрнаха да си купуват жилища в Лондон.

...
Руски богаташи се юрнаха да си купуват жилища в Лондон.
Коментари Харесай

Руски богаташи се юрнаха да купуват жилища в Лондон

Руски богаташи се юрнаха да си купуват жилища в Лондон. Търсенето на първокласни парцели от руснаци в английската столица е нарастнало с 50% напролет на 2021 година в  съпоставяне със същия интервал на предходната година, пише RBC , базирайки се на данни от консултантската компания Knight Frank. Най-често купувачите са богаташи, чието положение надвишава 30 милиона $ (2,16 милиарда рубли) - така наречен ултрахайнети.

Най-често милионерите избират жилища в Лондон за себе си или да реалокират децата си. Повечето транзакции имат бюджети над 2 милиона английски лири (203 милиона рубли).

Найт Франк твърди, че английската столица остава привлекателна освен за живота, само че и за вложения. Местните брокери са подготвени да дават на съветските купувачи отстъпки до 15 %. Като цяло от март до април 2021 година цените на жилищните недвижими парцели във Англия са нарастнали с 2,1 %. До 2025 година цените на първокласните жилища в страната ще скочат с 24 %, в централен Лондон - с 25 %, чакат специалисти.

На английския пазар има дефицит на предложение на недвижими парцели. Вече се усеща изключително внезапно там, където „ имаше по-голямо търсене заради поредни блокировки, да вземем за пример в югозападната част на Англия “, сподели Найт Франк пред РБК.

По-рано през февруари беше обявено, че в Русия има по - малко ултрахайнети. Броят им е намалял през годината с хиляда души (до 8,015 хиляди). Независимо от това, анализаторите са уверени, че в Русия до 2025 година ще има съвсем 30 % повече супербогаташи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР