Руската централна банка (ЦБР) вдигна основната лихва от 9.5% на

...
Руската централна банка (ЦБР) вдигна основната лихва от 9.5% на
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Кризата настъпи в Русия

Руската централна банка (ЦБР) подвигна главната рента от 9.5% на 20%. В предходната рецесия с Крим лихвата стигна 17%, само че в този момент е повече и това няма да е задоволително. Това разяснява във " Facebook " Георги Ангелов.

ЦБР отсрочи отварянето на Московската борса до 15 часа, като ще реши дали изобщо да я отваря. Впоследствие се реши, че през днешния ден Московската борса няма да отваря.

ЦБР дефакто вкара непълен финансов надзор, забрани на чужденци да продават своите съветски скъпи бумаги, който не е продал, когато Путин стартира войната, в този момент не може да се отърве от съветските си бумаги.

ЦБР задължи експортните компании да продават 80% от валутните си доходи и да ги обръщат в рубли, с цел да усили търсенето на локалната валута и да понижи девалвацията. Това е връщане към практиките от 90-те години.

Европейската централна банка затвори Сбербанк Европа - европейското отделение на най-голямата съветска банка, защото не може да изплати депозитите на всички искащи да си ги изтеглят. Сбербанк Европа с активи от 13 милиарда евро работи в осем страни, с централа в Австрия.

Рублата падна до рекордно ниски равнища, сега към 115 рубли за евро, пазарът е волатилен, очевидно ЦБР интервенира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР