Руската система за радио-електронна борба прави украинските атаки почти безполезниУкраинските

...
Руската система за радио-електронна борба прави украинските атаки почти безполезниУкраинските
Коментари Харесай

Американските системи Topaz и Crystal внезапно ослепяха над Черно море

Руската система за радио-електронна битка прави украинските офанзиви съвсем безполезни

Украинските диверсионни действия в Черно море се координират напълно от Съединени американски щати и НАТО. НАТО дава освен разследващи данни от безпилотни летателни апарати, само че и, евентуално, места за изстрелване на морските дронове. За това написа канадско-индийското издание Eurasian Times, базирайки се на военните.

Прякото присъединяване на военни съветници на НАТО в офанзиви против черноморската инфраструктура съставлява опасност за цялата акватория. Руската радиоелектронна битка обаче към този момент се е научила да се опълчва на американските разследващи спътници Топаз и Кристал, които непрекъснато следят Крим. Както и на разследващите дронове. Един от тях към този момент беше насочен на дъното на морето през март - в случай че американците не се успокоят, останалите скоро също ще стартират да се гмуркат.

Безекипажните катери в посока Новоросийск може да са били пуснати от американски кораби

На 4 и 5 август украинците нанесоха серия от координирани удари против цели в Черно море: пристанището на Новоросийск, петролно вместилище във Феодосия и нефтения танкер Sig. Въздушната офанзива на безпилотните самолети против Федосия не нанесе никакви вреди (безпилотните самолети бяха потиснати от радиоелектронна битка, един се разруши наоколо до нефтеното хранилище), в пристанището на Новоросийск огромният десантен транспортен съд на съветския флот " Оленегорский миньор " стана цел.

Освен това самите украинци разгласиха видео по какъв начин американски боен транспортен съд се доближава към „ Оленегорски миньор “. Може да е бил употребен за изстрелване на безпилотните катери, написа Eurasian Times. И двата безпилотни катера бяха открити и унищожени от постоянен огън от съветски кораби, охраняващи външното пристанище на военноморската база.

След като лодките бяха простреляни, една от тях се взриви в непосредствена непосредственост до „ Оленегорски миньор “. Пълноценен удар обаче би могъл да потопи кораба, в случай че приемем, че дронът е носил 450 кг избухлив потребен товар, както заяви Ройтерс.

Атаката против пристанището на Новоросийск беше координирана с масирана офанзива с дронове против Феодосия. Китайските дронове Mugin-5 Pro бяха изстреляни от херсонското летище Чернобаевка, чиято цел евентуално е била освен Феодосия, само че и Армянск.

Последствията от американско-украинската измама щяха да бъдат доста по-лоши, в случай че не беше блестящата работа на съветската система за радио - електронна битка.

Секретните американски кораби бяха изгонени от горящия Исмаил в устието на Дунав

Няколко средства за въздушно наблюдаване на Съединени американски щати са разгърнати от Щатите: разследващи дронове RQ-4D Phoenix и MQ-9A Reaper и най-малко един патрулен противолодъчен аероплан P-8 Poseidon. Записана е и работата на украинските дронове за наблюдаване и разузнаване Tekever AR4 Evolution.

Американските военни кораби може да са в устието на Дунав, откъдето бяха принудени да изоставен след унищожаването на пристанището Измаил, написа Eurasian Times. Под прикритието на комерсиално морско пристанище в действителност в Измаил действаше секретна военноморска база на кораби на НАТО: на 2 август пристанищната и горивната инфраструктура тук бяха изцяло унищожени.

Американците стават все по-активни в региона на Черно море, написа Eurasian Times. Само през последния месец полуостров Крим беше обект на деликатно наблюдаване от спътници на Съединени американски щати и НАТО. Сателитите за радарно наблюдаване Topaz SAR на Съединени американски щати правят многократни прелети над Крим, с цел да снимат и дефинират военни цели. Само през последния месец съветските военни са записали минимум 29 сателитни прекосявания над Крим.

RQ-4 Global Hawk е подготвен да шпионира Крим даже през облаци и мъгла

Сателитите Topaz са част от програмата FIA Radar (Future Imagery Architecture), една от най-секретните стратегии на Националната разследваща организация на Съединени американски щати, написа профилираното издание SkyRocket. Констелация от 5 спътника беше разгърната от 2010 до 2018 година от Boieng, като изстрелванията бяха осъществени от военния космодрум Ванденберг в Калифорния.

Секретните спътници Topaz са допълнение към денонощния мониторинг на Крим и региона на Черно море с американски дронове RQ-4 Global Hawk. Те правят широкообхватно наблюдаване в необятен географски регион, като събират изображения и данни от радиоразузнаването.

RQ-4 Global Hawk е оборудван със комплицирани системи за радиоразузнаване с опция за приемане на изображения при всевъзможни метеорологични условия, през деня или нощем, даже през гъсти облаци.

Инфрачервените датчици разрешават на дрона да получава изображения с висока разграничителна дарба и да наблюдава цели. Дронът има интегрирана система за сигнално разузнаване (SIGINT): той е кадърен да прихваща и проучва електронни излъчвания, като информационни и радарни сигнали, от разнообразни източници на земята и на дребна надморска височина във въздуха.

Наблюдението въз основата на RQ-4 Global Hawk има едно значително ограничаване – не може да се прави непосредствено над целевата зона в Крим. Дронът би трябвало да съблюдава безвредно разстояние от полуострова, с цел да не бъде свален. А перспективното изображение, направено от разстояние от полуострова, за разлика от отвесното, има съществени изкривявания. За да създадат това, американците организират наблюдения от двете системи по едно и също време - безпилотна и сателитна, с цел да подобрят точността на изображението.

" Краснуха " оглушава американските спътници, а " Пересвет " ги заслепява

Отговорът на американската измама би трябвало да бъде допустимо най-суров. Американски дрон MQ-9 Reaper, който съвсем нахлу в съветското въздушно пространство, към този момент беше свален над Черно море на 14 март. Останките от дрона бързо са открити, извадени и изпратени за проучване. Американците очевидно чакат другите им дронове да се разбият в морето.

И за това даже не е нужно да вдигате самолети във въздуха. Русия разполага с мощни благоприятни условия за електронна война, с цел да се опълчи на американското разузнаване, написа Eurasian Times. Например, системата за радиоелектронна битка Kраснуха-4 може да влияе освен на дронове, само че и на спътници, като им пречи да получават изображения. А съветският боен лазер „ Пересвет “ е кадърен да заслепява спътници за оптично изображение, като спътниците от серията KH-11 Crystal на Съединени американски щати (известни като Key Hole). Необичайно огромният брой сателитни полети над Крим допуска, че работата им е нарушена - и Topaz /Топаз/ е заставен да се употребява наново за разследващи цели.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР