Руската „Сбербанк“ и съвместната компания „Квантови технологии“, част от „Росатом“,

...
Руската „Сбербанк“ и съвместната компания „Квантови технологии“, част от „Росатом“,
Коментари Харесай

„Сбербанк“ и „Росатом“ ще развиват квантови технологии

Руската „ Сбербанк “ и взаимната компания „ Квантови технологии “, част от „ Росатом “, подписаха съглашение за съдействие в развиването на квантовите технологии.

„ Внедряването на квантовите технологии може качествено да промени съветския финансов бранш и да го направи по-конкурентен на международно равнище “, съобщи Руслан Юнусов, началник офис квантови технологии в „ Росатом “. В рамките на съглашението е посочено допустимо съдействие по няколко посоки, в това число потребление на квантови изчислителни системи за решение на на практика задания, свързани с финанси и банкова активност.

„ Подобно партньорство, позволяващо дружно да проучваме насъбрания опит и непрекъснато постъпващата нова информация, е належащо за практическия старт за развиване на решения на основата на квантовите технологии. Те могат да трансформират бизнес модела в доста промишлености – от изкуствения разсъдък до фармацевтиката и превоза “, съобщи основният шеф технологии на „ Сбербанк “ Давид Рафаловский.

През ноември 2019 година „ Росатом “ разгласи, че стартира план за основаване на съветски квантов компютър на обща стойност 24 милиарда рубли (над 270 милиона евро).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР