Руската прокуратура повдигна обвинения срещу друг опозиционера Иля Яшин, който

...
Руската прокуратура повдигна обвинения срещу друг опозиционера Иля Яшин, който
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на руския опозиционер Иля Яшин

Руската прокуратура повдигна обвинявания против различен опозиционера Иля Яшин , който подлага на критика военната акция на Русия в Украйна, оповестява Асошиейтед прес.

Иля Яшин трябваше да бъде освободен, откакто прекара 15 дни в ареста по обвинявания в непокорство на полицията. Вместо това, Яшин беше упрекнат по нов закон, съгласно който разпространението на погрешна информация за военните е закононарушение, сподели неговият юрист Вадим Прохоров. Новият закон планува евентуална присъда до 15 години затвор.

Прокурорите претърсиха московския апартамент на Яшин.

Русия предприе сурови ограничения против тези, които подлагат на критика това, което тя назовава " специфична военна интервенция " в Украйна . Владимир Кара-Муза, прочут опозиционер, беше задържан през април и упрекнат по същия закон.

Яшин, член на общинския съвет на Москва, беше арестуван в края на юни в градски парк. Полицията съобщи, че той е хванал един чиновник за униформата и го е обиждал. Яшин сподели, че служителите на реда се доближили до него, до момента в който седял на скамейка с другар, и го предиздвикали да отиде с тях без пояснение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР