Руската празнична трапеза се слави с традиционните салати с майонеза.

...
Руската празнична трапеза се слави с традиционните салати с майонеза.
Коментари Харесай

12 предложения за подредба на новогодишната трапеза

Руската празнична софра се слави с обичайните салати с майонеза.

Оказва се, всяка от тях дава поле за творчество.

Салата „ Мимоза “ наподобява по-новогодишно с циферблат от моркови и цифрички от майонеза.



Legion Media

От цвекло елементарно можете да „ построите “ Кремъл, а от кисели краставички да сглобите елха. Ще ви трябват малко кашкавал и майонеза за декорация, както и морков за звездата.



Legion Media

Рулцата от раци наподобяват като свещички! Можете да ги употребявате за декорация на салата от раци във формата на венец.



Legion Media

Тази салата „ Сельодка под шуба “ е украсена в ретро жанр: розичка от цвекло, клетка от майонеза и доста свеж зелен лук.



Legion Media

Зимата не е зима без снежен човек! Особено в случай че за него не ви е належащо изключително доста: морков за нос, няколко домата за румени бузки и маслини за очи. Устата може да се изреже от водорасли.



Legion Media

Главното бижу на съветските салати с майонеза е… копърът, несъмнено! Можете да го употребявате за изработка на новогодишна елха с играчки от царевица и да изрежете морковена звезда.



Legion Media

Доматът с майонеза прави идеалната мухоморка. Така радостно можете да украсите своята съветска салата при поднасянето ѝ на трапезата.



Legion Media

А това е доста удивително прасенце! В основата е „ Сельодка под шуба “, с уши, зурла и опашка от цвекло и очи от яйца и карамфил.



Legion Media

Още един бюджетен вид за украса на „ Сельодка под шуба “, въпреки и да не си проличава незабавно що за салата е това. От колелца моркови се получава напълно правдоподобна рибена кожа.



Legion Media

Ако вкъщи имате салатиера във формата на елха, то задоволително е да сипете в нея „ Оливие “, а по краищата да посипете със свежи подправки. Ефектно и бързо подготвяне за сервиране!



Legion Media

„ Оливие “ можете да сервирате и в плоска кръгла паница във формата на коледен венец, като щедро посипете със зелени подправки и украсите с ярки зеленчуци.



Legion Media

Оказва се, даже холодецът (руска пача) може да наподобява представително, в случай че в него добавите изрязани във формата на животни зеленчуци или яйца.



Legion Media

създател: МАРИЯ БУНИНА

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР