Руската полиция задържа видни членове на опозицията в Москва преди

...
Руската полиция задържа видни членове на опозицията в Москва преди
Коментари Харесай

Руската полиция задържа видни членове на опозицията в Москва

Руската полиция задържа видни членове на опозицията в Москва преди плануван митинг, който управляващите оповестиха за противозаконен и предизвестиха, че може да провокира принуждение, съобщи " Ройтерс ".

Демонстрацията е предопределена да стачкува против това, което опозицията твърди, че е има незаслужено изключване на голям брой опозиционно настроени претенденти от локалните избори в Москва на 8 септември.

Властите настояват, че на претендентите е било неразрешено да се кандидатират, защото не са събрали задоволителен брой същински подписи в поддръжката си, а опозицията отхвърля изказванията като подправени.

Кремълският критик Алексей Навален бе задържан за 30 дни в сряда преди съботния митинг, а други членове на опозицията са били търсени в домовете им.

Кметът на Москва Сергей Собянин предизвести в обществените мрежи, че управляващите ще работят уверено, с цел да подсигуряват публичния ред.

" Според информация от правоприлагащите органи се приготвят съществени провокации, които съставляват опасност за сигурността, живота и здравето на хората ", декларира Собянин в изказването си.

По думите му опитите за ултиматуми и вълнения няма да доведат до нищо положително. Той е безапелационен, че редът в града ще бъде непокътнат.

Припомняме, че на 20 юли повече от 10 000 души излязоха по улиците на Москва, с цел да протестиратсрещу изключването на множеството опозиционно настроени претенденти от изборите за общинския съвет на съветската столица. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР