Руската полиция извади белоруския опозиционен политик Светлана Тихановская от списъка

...
Руската полиция извади белоруския опозиционен политик Светлана Тихановская от списъка
Коментари Харесай

Отбой! Русия махна Тихановская от списъка с издирваните лица

Руската полиция извади белоруския опозиционен политик Светлана Тихановская от листата си за търсени лица, оповестяват " Ройтерс " и РИА.

Тихановская избяга в заточение предходната година, откакто президентът на Беларус Александър Лукашенко предприе репресии против протестиращите, които го упрекнаха във подправяне на преизбирането му.

Тя е отстранена от базата данни на търсените лица в Руската федерация по решение на основателя на издирването - прилежаща страна от Оперативно-наблюдателно дело (Беларус), такива данни следват от отговора на съветското вътрешно министерство.

" Решението за оповестяване на разположение в междудържавното търсене или за прекратяването му, както и за изпращането на тази информация в централизираната регистрация на МИБ (Междудържавна осведомителна банка) е извънредно от компетентността на правоприлагащите органи на държавата-членка на Оперативно-наблюдателно дело, която е основател на издирването ", съобщи министерството в своя отговор.

Съветват да се изпраща спомагателни въпроси на правоприлагащите органи на Беларус.

По-рано през юни Тихановская на конференция в Берлин прикани немското държавно управление да вкара нов пакет наказания против Беларус.

По-конкретно тя прикани немското държавно управление да спре съдействието си с беларуски държавни компании, да изиска страната да бъде изключена от системата на Интерпол и " да организира интернационално следствие на закононарушения против жители ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР