Руската окупаторска армия в Мариупол успешно демилитаризира сейфове с пари.

...
Руската окупаторска армия в Мариупол успешно демилитаризира сейфове с пари.
Коментари Харесай

Руснаците демилитаризираха сейфове с пари в Мариупол

Руската окупаторска войска в Мариупол сполучливо демилитаризира сейфове с пари. Опразнени са били депозитите на клиенти на Първа украинска интернационална банка (ПУМБ).

Петър Андрющенко, консултант в локалната администрация, съобщи, че нашествениците са влезнали в ПУМБ и са ограбили безусловно всичко от сейфовете. Не е ясно каква е откраднатата сума и какъв брой мариуполци са държали там спестяванията си.

Това е поредна мародерска демонстрация на съветската окупаторска войска, която стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна на 24 февруари. Гради Мариупол беше подравнен със земята, а огромна част от цивилните поданици не съумяха да избягат и бяха убити от съветските военнопрестъпници.

Защитниците на „ Азовстал “ в Мариупол героично държаха линията към два месеца, отклонявайки силите на врага и не му позволявайки да се придвижи в други направления. Руските окупатори унищожиха „ Азовстал “, като обстрелваха територията на завода с ракети и бомби, стреляха от артилерия и танкове, до момента в който правиха наземни офанзиви и щурмове. На 16 май Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че висшето военно командване е дало заповед на командирите на подразделенията, които са в „ Азовстал ", да спасят живота на персоналния състав.

След като беше разгромена в Киевска област, съветската войска концентрира офанзивите си на изток и на юг в Украйна, пробвайки се да окупира нови украински територии. Събрани са доказателства за 25 000 военни закононарушения, осъществени от съветските бойци в Украйна. Постоянни са и случаите и обири от страна на съветската войска, която изнася всичко скъпо от домовете на локалните, както и от магазини и банки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР