Руската нападателна война в Украйна е нанесла огромни щети: от

...
Руската нападателна война в Украйна е нанесла огромни щети: от
Коментари Харесай

Войната в Украйна: щети за 565 милиарда долара

Руската нападателна война в Украйна е нанесла големи вреди: от Киев оповестяват за вреди в размер на 565 милиарда $. 8000 км. улици и 10 млн. кв.м. жилищна повърхност са развалени или изцяло разрушени.

Войната в Украйна е нанесла дотук вреди за над 564,9 милиарда $, гласят данни на украинското министерство на стопанската система. В тази сума са включени и разрушенията на инфрастуктурата, спадът на Брутният вътрешен продукт и други фактори, уточни министърката на стопанската система Юлия Свириденко. По нейните думи през първия месец на войната в Украйна са били развалени или изцяло разрушени 8000 километра улици и 10 милиона квадратни метра жилищна повърхност.

Киев: Най-малко 143 убити деца

Според пълномощничката по човешки права на украинския парламент Людмила Денисова, от началото на войната в Украйна са били убити минимум 143 деца, а 216 са били ранени. Тези данни обаче не са доказани от самостоятелна страна.

Точният брой на убитите и ранените деца няма по какъв начин да бъде обяснен сега, защото непрекъснатите набези на съветските войски просто не го разрешават, сподели още Денисова.

Реалният брой на жертвите е евентуално доста по-голям

По данни на Организация на обединените нации в продължаващата към този момент повече от месец война в Украйна са били убити 1119 цивилни жители, а 1790 са били ранени. Реалният брой на жертвите обаче евентуално е доста по-висок, допускат от Организация на обединените нации. Причината: изключително от Мариупол, Харков и Суми, които са под засилен обстрел, няма достоверни данни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР