Руската инвазия в Украйна ще приключи с военно поражение заради

...
Руската инвазия в Украйна ще приключи с военно поражение заради
Коментари Харесай

Германски министър: Русия върви към поражение в Украйна

Руската инвазия в Украйна ще завърши с военно проваляне поради необятната поддръжка на Запада за Киев, сподели немският министър на стопанската система Роберт Хабек , представен от ДПА.

" Никой не подозираше, че 2022 година ще завърши по този метод ", съобщи Хабек пред ДПА и добави, че съветският президент Владимир Путин губи войната на бойното поле поради оръжията, които украинската войска получава от Европа, НАТО и Съединени американски щати и които употребява " ловко, стратегически, рационално и героично ".

" Аз съм за това Германия, дружно с останалите съдружници, да поддържа Украйна по подобен метод, че да завоюва войната ", сподели Хабек, който се застъпваше за доставки на оръжия за Киев още преди началото на съветската инвазия в Украйна.

Берлин бе мощно подложен на критика поради първичното си отвращение да изпрати оръжия в Украйна. Все отново, обратно на правилата, одобрени с десетилетия, левоцентристкият канцлер Олаф Шолц разгласи анулация на възбраната за доставки на оръжия за зони на боен спор.

Оттогава за Украйна бяха утвърдени оръжейни доставки на стойност 2,24 милиарда евро , които включват самоходни противовъздушни установки, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън и системата за противовъздушна защита ИРИС-Т.

Хабек, който е и заместител на Шолц, сподели, че е сигурен, че Германия и нейните западни съдружници ще продължат да изпращат нови системи и да оказват спомагателна поддръжка за Украйна , само че акцентира, че Берлин няма да работи едностранно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР