Руската Федерална служба за сигурност арестува на 30 септември в

...
Руската Федерална служба за сигурност арестува на 30 септември в
Коментари Харесай

В Москва задържаха джихадисти, планирали атентати на оживени места

Руската Федерална работа за сигурност арестува на 30 септември в Москва членовете на спяща клетка на терористичната формация "Ислямска страна ", подготвяли атентати на оживени места и на транспортни обекти.

Това заяви за ТАСС пресцентърът на ФСС, съобщи организацията. Всички членове на клетката са хванати. У тях и в жилищата им са открити и иззети две подготвени за задействане самоделни взривни устройства с огромна мощ, елементи за изработка на още бомби, револвери, гранати и средства за взаимозависимост. Дейността на клетката е била ръководена от "чуждестранни емисари ". Тя е включвала съветски жители от Северен Кавказ, споделящи концепцията за "насилствено сливане на всички мюсюлмани с оглед основаване на т. така наречен международен ислямски халифат ", осведоми пресцентърът.

ФСС показва, че не оповестява други данни за хванатите в полза на следствието. Очаква се те да бъдат упрекнати в нелегално правене на експлозиви, образуване и присъединяване в терористична активност. Руските управляващи оповестяват постоянно, че са осуетили замисляни атентати в страната. През август да вземем за пример бе обявено за ареста на четирима хипотетични членове на ИД, които възнамерявали самоубийствени атентати в молове и по транспортни обекти в Москва, припомня Франс прес.

През юли ФСС съобщи, че е арестувала в Москва 7 души от Средна Азия, упрекнати, че са подготвяли атентати в Санкт Петербург. След като се намеси с военна мощ в сирийския спор преди година, Русия - съюзничка на Дамаск, бе застрашена с възмездие от ИД и от сирийския клон на Ал Каида, групировката Тахрир аш Шам (бивш Фронт Ан Нусра).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР