Руската държавна корпорация „Росатом“ съобщи, че корабът, натоварен с оборудване

...
Руската държавна корпорация „Росатом“ съобщи, че корабът, натоварен с оборудване
Коментари Харесай

Кораб с оборудване за АЕЦ отплава от Русия към Индия

Руската държавна корпорация „ Росатом “ заяви, че корабът, претрупан с съоръжение за Трети и Четвърти енергоблок, които се построяват в индийския щат Тамил Наду, е напуснал пристанището на Санкт Петербург и се е насочил към Индия. Това е седемнадесетият корабен товар от началото на осъществяването на плана и първият след въвеждането на ограничаващите ограничения, свързани с COVID-19.

Индийската корпорация по атомна сила NPCIL построява два енергоблока с мощ 1000 мегавата всеки в АЕЦ „ Куданкулам “, а оборудването за плана се доставя от Русия. Първите два реактора с сходен потенциал към този момент създават електрическа енергия.

„ По време на рестриктивните мерки, наложени в Русия и Индия, инженерният отдел на „ Росатом “, индийският клиент, съветските индустриални предприятия и пристанището на Санкт Петербург продължиха работата си по втория стадий на АЕЦ „ Куданкулам “, сподели шефът на плана в Индия Владимир Ангелов. Очаква се оборудването да дойде на строителната площадка на АЕЦ „ Куданкулам “ през втората десетдневка на месец юли тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР