Руската държава е изправена пред бюджетен дефицит от 3 трилиона

...
Руската държава е изправена пред бюджетен дефицит от 3 трилиона
Коментари Харесай

Русия втрещена от огромен бюджетен дефицит

Руската страна е изправена пред бюджетен недостиг от 3 трилиона рубли (38 милиарда долара) поради срутва в цените на петрола, призна през днешния ден министърът на финансите на Русия Антон Силуанов, представен от ДПА.

Петролът, една от главните износни първични материали на Русия, загуби към една трета от цената си този месец поради намалялото международно търсене на фона на общия спад в търговията поради пандемията от ковид и несполучливите договаряния в ОПЕК+ за в допълнение редуциране на доставките.

При сегашните цени размерът на приходите от нефт и газ е съвсем 3 трилиона рубли по-малко, в сравнение с плануваните числа, сподели Силуанов, представен от държавните медии, на съвещание на финансовото министерство.

Руската рубла, която е мощно обвързвана с котировките на черното злато, поевтиня с една десета от началото на месеца. Руската централна банка (РЦБ) продава запасите от задгранични валути в опит да поддържа рублата, която се намали в днешната търговия до 79 рубли за $ - най-ниското й ниво от над четири години. 87 рубли пък е курсът по отношение на еврото.

Русия претърпя сходна рецесия с курса на рублата поради срив на цените на петрола през 2014-2015 година. Страната обаче продължава да е в огромна степен обвързана с цените на стоките макар напъните за диверсификация на стопанската система след тази рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР