Руската армия започна да приближава Киев. Това е оценката на

...
Руската армия започна да приближава Киев. Това е оценката на
Коментари Харесай

Пентагона: Руската армия започна да приближава Киев

Руската войска стартира да доближава Киев. Това е оценката на военното министерство на Съединените щати, което следи в елементи боевете в Украйна. Безкрайната колона от бойна техника, която повече от седмица заставам неподвижно, е почнала да се раздвижва.

Колоната се намира северозападно от града. Според информацията в тази посока руснаците са доближили до 15 километра от центъра на Киев. От изток съветските войски също напредват и към този момент са на към 40 километра от центъра на столицата.

Към тази интензивност се прибавя към този момент цялостно заграждане на град Чернигов. Продължава и тежката кървава блокада на Мариупол на брега на Азовско море. Украйна упрекна Русия, че приготвя използването на оръжие за всеобщо поразяване.

Международният редактор на NOVA Момчил Минков удостовери в „ Здравей, България”, че руснаците към този момент се пробват да обкръжат украинската столица от всички страни.

Експерти разясняват, че обсадата цели да спре доставките, като по този метод провизиите за мирното население на Украйна да бъдат изчерпани.

Очаква се зараза от съществени заболявания там, една от които ковид.

„ Хората не спят, имат неприятни хигиенични условия и не се хранят добре. Това е причина за заболявания”.

Украйна приказва за големи загуби за Русия в първите две седмици на войната: дотук над 12 000 убити съветски бойци и стотици унищожени танкове и снаряжение.

Според Съединени американски щати са починали към 4500 руснаци.

А какво споделя Русия?

Ако съдим единствено по сведенията на украинското държавно управление, то съветската войска е понесла основни загуби при нахлуването си в Украйна. От първия до тринадесетия ден на войната са били убити " над 12 000 " съветски бойци, а 317 танка, 1070 бронирани коли, 120 артилерийски системи и 56 реактивни системи за залпов огън са били унищожени, заяви на 9 март украинското Министерство на защитата.

Убити са високопоставени съветски военни

Според украински източници, броят на високопоставените съветски военни, които са убити във войната, се усилва. На 1 март украинските медии оповестяват, че съветският генерал-майор Андрей Суховецки е бил погубен от снайперист покрай Мариупол.
На 8 март украинските медии оповестяват, че в сраженията в Харков е бил погубен и съветският генерал-майор Виталий Герасимов, първи вицекомандир на 41-а войска.

Русия рядко приказва за загубите във войната. Едва на четвъртия ден от нашествието представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков загатна " починали и ранени ", само че без да прецизира какъв брой са т

На 2 март Конашенков разгласи, че в Украйна до този ден са починали 498 съветски бойци, а 1597 са били ранени. Той сподели още, че загубите от украинска страна се равняват на 58 унищожени изтребители, 472 танка и бронирани машини, 62 реактивни системи за залпов огън и 206 системи за артилерийски обстрел. Оттогава насам Русия не е давала нови информации за жертви и загуби.

Военни наблюдаващи и публицисти обаче допускат, че съветските загуби са доста по-големи. Според американски източници до момента в Украйна са починали към 4500 съветски бойци. Независими медии като " Радио Свобода " и " Вашингтон Пост " цитират родственици на починалите, които настояват, че постоянно броят на убитите съветски бойци се прикрива и отхвърля от управляващите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР