Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Донбас и

...
Руската армия възнамерява да установи пълен контрол над Донбас и
Коментари Харесай

Русия планира да установи пълен контрол над Южна Украйна

Руската войска има намерение да откри цялостен надзор над Донбас и Южна Украйна по време на втория стадий на нахлуването в Украйна. Това разгласи генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на войските на Централния боен окръг (ЦВО), на годишната среща на Съюза на отбранителната индустрия на Свердловска област.

До този миг формилировката на съветските военни бе по-различна - те говореха за цялостен надзор над Донецка и Луганска област,  само че не и над " Южна Украйна ".

" Контролът  над Донбас ще сътвори сухопътен кулоар към Крим, както и да се влияе на жизненоважни обекти на украинските военни сили, черноморските пристанища, през които се реализират доставки на селскостопански и металургични артикули за други страни ", съобщи заместник-командирът.

" Контролът над южната част на Украйна е още един излаз към Приднестровието, където има доказателства за угнетяване на рускоезичното население. Очевидно е, че в този момент сме във война с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше против нас. И в този момент е същото - те в никакъв случай не са харесвали Русия ", добави той.

Минекаев акцентира, че техническото предимство на съветската войска над украинските въоръжени сили на сушата, в морето и във въздушното пространство е явно.  " Руските въоръжени сили нямат жертви при нанасянето на удари. Това подкопава бойния дух на украинските въоръжени сили повече от всичко друго ", твърди той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР