Руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал и крилати

...
Руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал и крилати
Коментари Харесай

Игор Конашенков: Руската армия използва в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал” и крилати ракети “Калибър”

" Руската войска употребява в Украйна хиперзвукови комплекси “Кинжал ” и крилати ракети “Калибър ”. Това заяви на постоянния си брифинг представителят на съветското Министерство на защитата Игор Конашенков.

Конашенков посочи, че в региона на селището Константиновка в Николаевска област е бил погубен огромен склад за горивно-смазочни материали на украинската войска.

Обектът е бил изумен от акваторията на Каспийско море с крилати ракети “Калибър ” и с хиперзвукови аеробалистични ракети “Кинжал ”, изстреляни от въздушното пространство над полуостров Крим.

Говорителят на военното ведомство посочи, че от склада се е снабдявала с гориво украинската бронирана техника, която води боеве в южната част на страната.

От акваторията на Черно море също са били изстреляни ракети “Калибър ”, които са унищожили цехове за ремонт на бойна техника.

Конашенков каза още, че са били нанесени удари и по военна база в Житомирска област, при което са били убити 100 души - военнослужещи от силите за специфични интервенции и задгранични наемници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР