Руска подводница и фрегата на британския флот Тип 23 Нортъмбърланд

...
Руска подводница и фрегата на британския флот Тип 23 Нортъмбърланд
Коментари Харесай

Руска подводница и бритаска фрегата са се сблъскали в Атлантическия океан

Руска подводница и фрегата на английския флот Тип 23 " Нортъмбърланд " са се сблъскали в Атлантическия океан, предава The Sun.

Според изданието случаят е станал в края на 2020 година Подводницата се е блъснала в теглена антенна решетка сонар от английска фрегата, която я е проследявала на към 200 благи северно от Шотландия.

 Сонар
Сонар
Снимка: radiocom-review.blogspot.com

След конфликта екипажът на кораба е бил заставен да прекъсне задачата и да се върне в пристанището за ремонт. Твърди се, че кабелът е бил " влачен по корпуса на подводницата ". Смята се, че е развалена и съветската подводница, а конфликтът се смята за случай.

В същото време събеседникът на изданието допуска, че съветските подводничари са чули неочакван и необикновен тон, " сякаш вилица се влачи по ренде за сирене ". Руското посолство в Лондон отхвърли коментар.

Руският подводен флот, съгласно западни специалисти, се оправя добре с функционалността си за прикрито придвижване в Световния океан. По-специално, на 2 януари дизел-електрическата подводница " Новоросийск ", принадлежаща към Черноморския флот на Военноморски сили, се е появила във водите на Средиземно море като е провокирала " изненада " измежду командването на Военноморските сили на Съединени американски щати и НАТО.

Според Avia.pro подводницата се е доближила до региона на разполагане на американски военни кораби и е влезнала на огромна дълбочина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР