Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния

...
Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния
Коментари Харесай

Русия предложила прекратяване на огъня в Мариупол, Путин бил на тъмно за хода на войната

Русия декларира, че е предложила преустановяване на огъня в размирния украински град Мариупол, с цел да разреши на цивилните да се изтеглят, и слага краен период на Киев да разгласи лично преустановяване на бойните дейности, заяви ДПА.

Руската войска афишира филантропично преустановяване на огъня за през днешния ден сутринта от 10 ч. за да се даде опция на цивилното население да избяга първо в Бердянск, а по-късно в Запорожие, съобщи през вчерашния ден съветският генерал-майор Михаил Мизинцев, представен от организация " Интерфакс ".

За да влезе в действие мярката, Украйна би трябвало да разгласи лично преустановяване на огъня и да осведоми документално Русия, Организация на обединените нации и Международния Червен кръст до 6 ч. сутринта.

Киев и Москва нееднократно са се упреквали взаимно, че саботират бягството на жителите от Мариупол, който от седмици е обграден от съветски войски.

Руски елементи са почнали преместването си от региона на Киев. Това съобщи формален представител на Пентагона, като разясни, че съветските елементи се местят в северна посока. Около 20 % от съветските елементи в региона на Киев, в това число и тези направлявали нуклеарната централа Чернобил са в разнообразни стадии на предислоциране.

Украинският президент Володимир Зеленски пък съобщи, че договарянията с Русия не престават, само че към този момент са единствено " думи без конкретика ".

За хипотетичното евакуиране на съветските сили от Киев и Чернигов Зеленски сподели: " Знаем, че това не е евакуиране, а последствията от изтласкването. Но също по този начин виждаме, че Русия в този момент концентрира силите си за нови удари в Донбас и ние се приготвяме за това. "

Зеленски благодари на Белия дом за обещанието за спомагателна директна помощ в размер на 500 млн. $, само че съобщи, че с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са се разбрали, че Украйна се нуждае от повече средства, с цел да се опълчи на съветската инвазия, заяви Асошиейтед прес.

" Ако в действителност се борим дружно за независимост и в отбрана на демокрацията, тогава имаме право да желаяме помощ в този сложен повратен миг ", сподели Зеленски в нощното си видеообръщение към нацията. " Танкове, самолети, артилерийски системи. Свободата би трябвало да бъде въоръжена не по-зле от тиранията. "

Преди оповестената през вчерашния ден помощ от 500 млн. $ администрацията на Байдън беше изпратила на Украйна към 2 милиарда $ филантропична помощ и помощ за сигурност от началото на войната предишния месец. Всичко това е част от 13,6 милиарда $, които Конгресът утвърди по-рано този месец, за Украйна като част от по-широк законопроект за разноските.

Путин бил дезинформиран от съветниците си за хода на войната

Служители на разузнаването на Съединени американски щати са открили, че съветниците на съветския президент Владимир Путин са го дезинформирали за неприятното показване на армията му в Украйна, цитира Асошиейтед прес Белия дом.

Съветниците се опасяват да му кажат истината, твърди американското разузнаване.

Констатациите, разкрити неотдавна, сочат, че Путин е наясно със обстановката по информацията, която доближава до него, и в този момент има непрекъснато напрежение сред него и висшите съветски военни.

Съединени американски щати считат, че Путин е заблуждаван освен за работата на съветската войска, само че и за това " по какъв начин съветската стопанска система е осакатена от глобите, тъй като още веднъж висшите му съветници се опасяват да му кажат истината ", съобщи през вчерашния ден директорката по връзките на Белия дом Кейт Бедингфийлд.

По-рано президентът Джо Байдън съобщи пред кореспонденти, че не може да разяснява разследващите данни.

Според американски чиновник, приказвал при изискване за анонимност, администрацията се надява, че разкриването на тази констатация може да помогне на Путин да преразгледа опциите си в Украйна. Войната е изпаднала в кървава невъзможност в огромна част от страната, с тежки жертви и спадащ морал на съветските войски, защото украинските сили и доброволци оказват ненадейно мощна отбрана, осведоми Асошиейтед прес.

Но публичността на информацията би могла да докара и до риск от по-нататъшна изолираност на Путин, който съгласно американски представители наподобява най-малко частично воден от желанието си да върне престижа на Русия, изгубен след разпадането на Съветския съюз.

" Това, което прави, е да подчертае, че това е стратегическа неточност за Русия ", сподели Бедингфийлд за констатацията на разузнаването. " Но аз няма да окачествявам какво... Владимир Путин може да мисли за това. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР