Русия защити решението си да покани делегация на Хамас в

...
Русия защити решението си да покани делегация на Хамас в
Коментари Харесай

Русия защити решението да покани делегация на Хамас

Русия отбрани решението си да предложения делегация на " Хамас " в Москва макар острите рецензии на Израел и съобщи, че е нужно да се поддържа връзка с всички страни в израелско-палестинския спор, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 752
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че делегацията на палестинското придвижване се е срещнала с представители на съветското външно министерство, само че не и с президента Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През или други публични лица от Кремъл.

" Смятаме, че е нужно да продължим контактите си с всички страни в спора и, несъмнено, ще продължим разговора и с Израел ", съобщи той пред кореспонденти.

Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия изток, в това число с Израел, Иран, Сирия, " Хамас " и подкрепяната от Запада Палестинска автономност, която се употребява с права на лимитирано самоуправление в изискванията на израелската окупация на Западния бряг.

По-рано през днешния ден съветското издание " Комерсант " цитира един от членовете на делегацията на " Хамас " в Москва, Абу Хамид, съгласно който групировката не може да освободи нито един пленник, до момента в който не бъде подписано помирение.

В известието Хамид е представен да споделя, че " Хамас " се нуждае от още време, с цел да откри местонахождението на всички хора, отведени в Газа от другите палестински групировки при нападението против Израел на 7 октомври.

В изявлението си пред публицистите Песков добави, че няма заплаха Русия да бъде въвлечена в спора, откакто по-рано през днешния ден американски изтребители бомбадираха хранилища с оръжие и муниции в Сирия в отговор на нападенията против сили на Съединени американски щати от подкрепяни от Иран групировки. Но представителят на Кремъл добави, че американските удари ще нагнетят още напрежението в района.

Иранският заместител външен министър по политическите въпроси Али Багери Кани се е срещнал през вчерашния ден в Москва с представители на " Хамас ", съобщи ТАСС.

Тази среща евентуално също ще бъде остро наказана от Израел, който през вчерашния ден окачестви решението на Русия да предложения представители на палестинското придвижване в Москва като " деяние в поддръжка на тероризма " и прикани делегацията да бъде изгонена от Русия, отбелязва Асошиейтед прес.

Не е ясно дали представителите на Русия, Иран и " Хамас " са имали обща среща.

ТАСС уточни, че Кани е декларирал пред Абу Марзук, член на Политбюро на палестинското придвижване, че " целта " на Техеран в договарянията е " неотложно прекъсване на огъня, обезпечаване на (хуманитарна) помощ за хората и унищожаване на репресивната обсада против Газа ".

Вчера Кани се срещна и с съветския заместител външен министър Михаил Богданов, който е и специфичен делегат на Кремъл за Близкия изток.

Руското външно министерство заяви, че измежду главните тематики на диалозите е било прекратяването на бойните дейности в Газа и обезпечаването на филантропично подкрепяне на палестинците. В обособена среща Богданов е разискал със същия представител на " Хамас " освобождението на заложниците, държани в Газа, и евакуацията на чужденците от линията.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР