Русия вече стряска враговете си с цял батальон бойни роботи.

...
Русия вече стряска враговете си с цял батальон бойни роботи.
Коментари Харесай

Руски роботи сеят смърт от 5 км

Русия към този момент стряска враговете си с цялостен батальон бойни роботи. Става въпрос за  многофункционални роботехнически комплекси " Уран-9 ", които към този момент са признати на въоръжение в отделение край Москва. На процедура това са бойни машини, които нямат екипаж, изяснява Russia Beyond, представена от dir.bg.

Бойната машина няма наблюдателни прорези. Цялото външно наблюдаване се реализира благодарение на камери.

Двадесет и два бойни робота към този момент служат във войските. " Уран-9 " е предопределен за офанзиви, освен това без да подлага на заплаха тези, които го ръководят. Роботът може да работи и като шпионин, само че и да предлага мощна огнева поддръжка за пехотата.

Модулите над купола могат да оповестяват на робота, че е под вражеския прицел. След което машината сама пресмята посоката на огъня, пуска димни гранати и напуща рисковата зона. Роботът с тегло от 12 тона може да се движи по пресечена околност със скорост от 45 км/ч.

" Уран -9 " е оборудван с дизел-електрически мотор, което разрешава на машината да се движи тихо единствено на ток. Запасът на хода е до 5 часа - към 200 км.

Това става с помощта на изкуствения разсъдък, който не просто събира и незабавно предава информацията на оператора, само че и предлага разновидности за решението на бойната задача. А през това време екипажът може да стои на безвредно разстояние от 5 км в преносим команден пункт.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР