Русия вече има нов най-богат олигарх. Състоянието на мажоритарния собственик

...
Русия вече има нов най-богат олигарх. Състоянието на мажоритарния собственик
Коментари Харесай

Това е най-богатият руснак, удари 30 милиарда долара

Русия към този момент има нов най-богат олигарх. Състоянието на мажоритарния притежател на компания " Северстал " Алексей Мордашов и неговото семейство за първи път доближи 30 милиарда $.

Към днешна дата това го прави най-богатия предприемач в Русия, сочат данни на приложението на американското сп. " Форбс " Forbes Real-Time.

Акциите на Северстал на Московската борса в петък доближиха исторически най-много от 1414,4 рубли (192,41 щатски долара) за една. Неотдавна, в деня на вложителя, компанията разгласи, че чака търсенето на стомана в Русия през тази година да се усили с 3,1 на 100.

Мордашов заема първо място в класацията на Forbes Real-Time. Такова положение до момента е успявал да натрупа единствено Владимир Потатин, чието положение се сви поради поевтиняването на акциите на неговата компания Норникел.

Северстал е отвесно интегрирана миннодобивна и металургична компания. В края на 2020 година тя е произвела 11,31 милиона тона стомана. Нейният главен притежател Алексей Мордашов държи 77,02 % от акциите, напомня ТАСС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР